Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü ilçe çalışmalarına ağırlık verdi.

MASKİ Genel Müdürlüğü, bakım-onarım yapılmayacak durumda olan içme suyu depolarının yerine yenilerini inşa ediyor. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü çalışmalar kapsamında Soma ilçesine bağlı Yırca Mahallesi’nde inşa edilmeye başlanan 100 tonluk içme suyu deposu hızlı bir şekilde ilerliyor. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte mahalle daha sağlıklı ve temiz bir içme suyu deposuna sahip olacak. 154 Mahalle Projesi kapsamında Yırca’nın içme suyu ve kanalizasyon hattını yenileyecek olan MASKİ Genel Müdürlüğü, mahallede 7 kilometre hattı sağlıklı hale getirecek. Altyapı çalışmalarının noktalanmasının ardından 17 bin metrekarelik kilit parke döşeme işine başlanacak. Daha sağlıklı bir çevre için ise 500 kişilik fosseptik imalatı yapılacak. Yırca Mahalle Muhtarı Mustafa Akın, “Su depomuz, altyapımız tamamen değişecek. Büyükşehir’e mahalle olarak teşekkür ediyoruz. 40 yıllık bir altyapımız vardı. İnşallah vatandaşımız ve köylümüz için hayırlı, uğurlu olur. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürlüğü’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yayla Mahallesi’ndeki taşkın sorunu çözüldü

MASKİ Genel Müdürlüğü, Yunusemre’nin Yayla Mahallesi’nde gerçekleştirdiği çalışmayla yağmur suları nedeniyle yol geçişinde yaşanan dere taşkınlarına son verdi. Yağış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte dere ıslahı noktasındaki çalışmalarına hız kazandıran MASKİ, Yunusemre ilçesine bağlı Yayla Mahallesi’nde yaşanan sıkıntıyı da giderdi. Mahalleden geçen dere içerisinde 6 farklı noktaya yerleştirilen koruge borular sayesinde, yağmur suları nedeniyle yol geçişinde yaşanan taşkınlar önlenerek vatandaşların mağduriyet yaşaması engellendi.

Öte yandan MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş’ı makamında ağırlayarak toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Selendi Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Akkoç, Büyükşehir Belediyesi Selendi Koordinasyon İşleri Müdürü İbrahim Kara ve MASKİ ilçe Şefi Uğur Akıncı katıldı. MASKİ’nin şimdiye kadar ilçede hayata geçirdiği altyapı çalışmalarının konuşulduğu görüşmede, önümüzdeki dönemlere ilişkin projeler de masaya yatırıldı.

Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, “MASKİ Genel Müdürlüğümüz ile birlikte ilçemizde altyapı anlamında büyük yol kat ettik. 101 Mahalle Projesi’nden sonra 154 Mahalle Projesi ile altyapı atağı sürecek. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’den aldığımız güçle ilçemizdeki sıkıntıları tek tek çözüme kavuşturuyoruz” diye konuştu.

MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, “Selendi ilçemizin merkeze uzak ilçelerimizden biri olmasından kaynaklı şimdiye kadar yaşadığı kaderi el birliğiyle değiştirdik. Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanımız Cengiz Ergün’ün de söz verdiği gibi hizmetler en doğudan başladı ve 17 ilçemize yayıldı. Kırsaldaki mahallelerimiz kaliteli altyapı hizmetiyle tanıştı. İlçe merkezimizde 25 kilometrelik kanalizasyon, içme suyu ve yağmursuyu hatlarını yeniliyoruz. Selendi Belediyemiz ile işbirliği içerisinde daha güzel ve yaşanılabilir bir Selendi’ye doğru ilerliyoruz” dedi.
Kaynak: iha