Özdağ,  AK Parti  Manisa İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında içme suyuyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Analizlere göre sular mikroplu

Kentteki bazı mahallelerden içme sularının mikroplu olduğu ve hastalık yaptığına ilişkin yaklaşık 2 ay önce şikayetler geldiğini, bunun üzerine İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne başvurduğunu anlatan Özdağ, 17 ilçedeki camiler, hastaneler, su depoları, okullar ve sokaktaki çeşmelerden alınan numunelerin analiz edildiğini ifade etti.

Sadece 3 ilçede sular sağlıklı

Analiz sonucu  Ahmetli,  Soma ve  Gölmarmara dışındaki ilçelerden alınan numunelerin sorunlu çıktığını savunan Özdağ, "Manisa'nın 14 ilçesinden alınan numuneler üzerinde yapılan analizler içme suyunun mikroplu olduğunu gösteriyor.  Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı  Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (MASKİ) bu karşı önlem alması gerekiyordu. Büyükşehir Belediyesinin Halk Sağlığı Müdürlüğünün her ay kendilerine gönderdiği rutin raporlardan haberi yok mu ' Bu sular neden kontrol edilmedi ' Alınan numunelerin 3'te 1'i halen daha uygunsuz." dedi.

Başkan Ergün'e çağrı

Özdağ, belediyenin zorunlu tuttuğu ön ödemeli elektronik kartlı su sayacı uygulamasına karşı açılan davalarda mahkemelerin vatandaş lehine kararlar verdiğini, son olarak Kamu Denetçiliği Kurumu'nun (KDK) da belediyeye durumun hukuka aykırı olduğu yönünde tavsiye kararı verdiğini söyledi.

Özdağ, " Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı  Cengiz Ergün'e süre veriyoruz. Yapmayın vazgeçin bundan. Ombudsman açıklamayı yaptı. Vatandaşlar mahkemeleri kazanıyorlar. Yazık olacak ödenen tazminatlara. Yeni saatler heba olacak. Avukat masrafı vereceksiniz. Kasanızdan çıkacak bunlar. Benim rızam olmadan, benim evimde huzursuzluğa sebep vermeyin. Gelin bu uygulamadan vazgeçin." dedi.

Editör: TE Bilişim