Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Gördes’in Kürekçi Mahallesi’ndeki su sıkıntısını çözüme kavuşturmak amacıyla açılan yeni sondajdan saniyede 3 litrelik su elde etti.
MASKİ Genel Müdürlüğü, sondaj çalışmalarıyla mahalleleri yeterli suya kavuşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda MASKİ, Gördes ilçesine bağlı Kürekçi Mahallesi’nde yaşanan su sıkıntısını da çözüme kavuşturmak amacıyla başlattığı sondaj çalışmalarını tamamladı. İçme Suyu Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar sonucunda yeni kuyudan elde edilen suyun verimi saniyede 3 litre olarak ölçüldü. Dairede görevli mühendislerce alınan su numuneleri İzmir Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda analiz edilmek üzere gönderildi. Analiz sonuçlarına göre suyun mahallenin içme suyu deposuna bağlantısı yapılacak.
Kürekçi Mahalle Muhtarı İbrahim Armağan, “Mahallemizdeki sondajımız artık yetersiz gelmeye başlamıştı. Bu yüzden MASKİ’den sondaj talebinde bulunduk. 3 litrelik güzel bir suyumuz çıktı. Bu su mahallemizin ihtiyacı için de yeterli olur. Hizmetlerin hepsi bir anda olacak işler değil tabi ki. Belli bir programı var. MASKİ’ye çalışmalarından ötürü teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: iha