Hasan YİĞEN / KULA (Manisa), (DHA)-
Orman ve Şu İşleri Bakanlığı 4'üncü Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Manisa Şubesi tarafından doğaya salınacak 1500 keklik yavrusu için tören düzenlendi. AK Parti Manisa milletvekili Selçuk Özdağ, Salihli Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, Orman İşletme Müdürlüğü personeli ve çok sayıda vatandaş törene katıldı. Törende konuşan 4'üncü Bölge Manisa Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Kerim Geçoğlu, "2016-2017 yılında 5 bin 500 kınalı kekliği tabiata bıraktık. 2012 yılından bu yana bu etkinlikler devam ediyor. Şu ana kadar toplamda 21 bin 300 kınalı keklik tabiata bırakılmış oldu" dedi.

Kula Kaymakamlığını vekaleten bakan Salihli Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu ise, "Bozduğumuz doğayı tamir etmeye çalışıyoruz. İnşallah amacına ulaşır" diye konuştu.

"EKOLOJİK DENGEMİZ BOZULMASIN"

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da konuşma yaptı. Özdağ, "Geçen yıl Alaşehir, Gördes ve diğer ilçelerimizde keklikleri doğaya saldık. Bu sene de yaklaşık 3 bin 500'e yakın, bu bölgede salım yapıldı. Bugün Kula'da 1500 kınalı kekliği doğaya saldık. Bugünden itibaren burada avlanmamak lazım. Kurallara uyarak avlanmamız gerekiyor. Doğayı korumamız gerekiyor. Bozmamamız gerekiyor. Bozarsanız tamir etmek çok zor oluyor. Bu dağlarımızda kekliklerin bıldırcınların, tavşanların diğer hayvanların eksik olmaması lazım. Bunlar olursa ekolojik dengemiz bozulmaz" dedi.

Törenden sonra Milletvekili Özdağ ve beraberindekiler, inşaatı tamamlanan ve su toplamaya başlayan Yurtbaşı Gölet'inde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
 

Editör: TE Bilişim