Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Manisalı çiftçilere ‘EGEGEP Projesi’ kapsamında vaat ettiği ‘İlyasçılar Göleti ve Sulaması Projesi’nde hızla sona yaklaşılıyor.

Her yıl 547 bin lira kazandıracak
Maldan Göleti ve Sulaması Projesi ikmali ile birlikte yeniden ihale edilen İlyasçılar Göleti’nde su tutulmaya başlandı. 440 dekar araziye can suyu sağlayacak proje bölge üreticisinin de yüzünü güldürecek. Üreticiye hem daha çok ürün çeşitliliği, hem de aynı tarladan birkaç kez hasat imkanı sağlayacak gölet, sulama maliyetlerinin de düşmesini sağlayacak. Dekar başına 1243 lira gelir artışı sağlaması beklenen İlyasçılar Göleti ve Sulamasının çiftçiye her yıl ortalama 547 bin 798 lira ek gelir sağlaması hedefleniyor.

103 bin metreküp dolgu yapıldı
Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Karalar Deresi üzerine inşa edilen göletin gövdesi homojen toprak dolgu tipinde inşa edildi. Temelden yüksekliği 19 metre olan gölette 320 bin metreküp su depolanacak. Projede derivasyon ve dip savak imalatları tamamlandı. Vana odası ulaşım yolu çalışmalarının devam ettiği inşaatın ağustos ayında sulama kanalları ile birlikte tamamlanması planlanıyor.

Editör: TE Bilişim