Manisa’nın en önemli problemiydi Mimar Sinan Bulvarı. OSB kavşağından başlayıp Gediz kavşağına kadar devam eden güzergah, kamyonların trafiği aksatması nedeniyle çok trafik kazası ve olaylara sahne olmuştu. Dönemin yetkilileri bu sıkıntıyı çözmek için iki doğru iş yaptı. Bülent Kar, Kanuni ve Fatih Köprülü kavşaklarını Manisa’ya kazandırdı. Cengiz Ergün döneminde Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı trafiğe açıldı. Bu kavşağa yerleştirilen beyaz gerdanlık ise adeta Manisa’nın simgesi oldu.  
O dönemin Özel İdaresi de çok mantıklı bir projeye imza attı. Çevre yolu yapıldı. Projeye bağlı olarak OSB kavşağı inşa edildi. Kamyon trafiğinin çevre yoluna yönlendirilmesiyle birlikte Mimar Sinan Bulvarı trafiğin en rahat aktığı güzergah haline geliverdi. Kazalar da azaldı, gürültü de…
Buraya kadar her şey gayet normal ve güzel gitti. Ancak Manisa yeni bir problemle karşı karşıya kaldı. Çevre yolunu kullanarak Gediz Kavşağına ulaşmak isteyen araçlar için Gediz yol ayırımı adeta çileye dönüştü. Araç kuyruğu zaman zaman 3-4 km’yi buluyor. Yani çevre yolunu kullandığına bin pişman sürücülere her gün yenileri ekleniyor.
Doğru yapılan onca işi bir tane yapılmayan iş berbat etti. Nedir o? Bir türlü yapılmayan Gediz Yonca Kavşağı. Çevre yolu ile Gediz kavşağı kesişmediği için tuhaf bir şekilde iki büyük kavşak çok kısa mesafede art arda bulunuyor. Bu durum trafiği aksatmakla birlikte uzun araç kuyruğunun da başlıca nedeni durumunda… Böyle giderse çevre yolunu kimse kullanmayacak. Ben kullanmıyorum mesela. Neden Mimar Sinan Bulvarı’ndan rahat rahat gitmek varken çevre yoluna gireyim? Hele kamyon sürücüleri de aynı şeyi düşünmeye başlarsa bakın curcunaya. Ki son zamanlar Mimar Sinan Bulvarında çok sayıda kamyon görmemiz belki de bundandır.
Çevre yolunu kullanan araçlar için çevre yolu cazip değilse o zaman haklı olarak herkes Mimar Sinan Bulvarına yönelecek. Bu da şehir içi trafik demek… Yani çevre yolunun yapımı için devletle OSB gibi kurumlar, vatandaşlar, adeta seferberlik ilan etmişti. Bunca çaba boşa gitmemeli. Gediz’e adam gibi bir düzenleme yapılmazsa çevre yolundaki çile daha da büyür. Çevre yolu projesini tamamlayacak unsur Gediz kavşağıdır. Bu düzenleme yapılmadığı sürece iş yarım kalmış demektir. Daha kaç yıl geçecek? Yapın artık şu Gediz kavşağını…