28 Aralık 2012 tarihinde manisahaberleri.com’da kaleme aldığım bir yazı… Arşivde duruyor hala.O dönemde başkan Emre Hasgör…Manisaspor o yıl ilk yarıyı lider bitirmeyi başarmış. Yani işler yolunda. Ama ben başka şeyler yazmışım.
En önemli kısım şöyle;
“Aslında tam da işler iyi giderken bir hatırlatma yapmak istiyorum. Lig başladığında da önermiştim. Bugün de tekrarlıyorum. Manisaspor ile Manisa Belediyesi 2014 yerel seçimlerinin ardından birleşmeli. Hatta mümkünse belediye başkan adayları bu öneriyi seçim sözü olarak da verebilir. Manisaspor’un ismi, Manisa Büyükşehir Belediyespor olarak değişmeli. Aksi halde Manisaspor’un düzenli bir gelire sahip olması mümkün görünmüyor. Birleşmek bir olasılık, bir alternatif!” 
O günden bu yana ne mi oldu?
2014 yerel seçimlerinde adaylar Manisaspor’la ilgili hiçbir vaatte bulunmadı. Seçimler bitti, Manisa merkezde üç belediye başkanı göreve başladı. Ancak bu durum Manisaspor’a zerre kadar yansımadı.Manisaspor daha da yalnızlaştı. Herkes kendi takımıyla ilgilendi. Şehrin adını taşıyan Manisapor adeta sahipsiz bırakıldı.   
Bugün gelinen nokta çok acı!Samsunspor maçını izleyen kaç kişi vardı? Manisapor bomboş tribünlere oynadı. Koskoca Manisa’da şehrin takımına kimsenin inancı kalmamış. Tribünlerde Tarzanlar’ın yerinde yeller esiyor. Millet evde, Manisaspor sahada…
Peki ne oldu da geldik bu duruma?
2012 yılında yani yerel seçimlere yaklaşık 2 yıl varken bir öneri atmıştım ortaya. Manisa Belediyesi gibi Manisaspor’un da ‘büyükşehir’ eliyle yönetilmesi gerektiğini söylemiştim. Çünkü kalıcı bir gelir olmadan Manisaspor’un lige tutunamayacağı aşikardı. Üstelik o yıl ligde ilk yarıyı lider bitirmişti. Bunun geçici bir başarı olduğu ise çok net bir şekilde ortadaydı. 
Kalıcı gelir nasıl olur?
Ya Vestel ya da Vestel ayarında bir marka takıma sahip çıkar. Ya da Manisaspor’a Manisa’nın belediyeleri kol kanat gerer. Kurumsal bir yapı oluşur. Düzenli bir gelir akışı.
Ama yok. Olması da mümkün değil böyle…
Böyle mi gidecek peki?
Gitmemeli, gidemez. Bu şehir futboldan soğudu, stadın yolunu unuttu. 2016 bitiyor. Manisasporda bitiyor! Buna ‘dur’ demek için şehri yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik bir şeyler yapmalı. Umudum yok ama ne önerebilirim ki başka?
Üç belediye başkanı biraraya gelip Manisapor’u görüşmeli. Ve tek gündem maddesi Manisapor olmalı. Siyasi görüşler bir kenara bırakılmalı. Manisaspor’u yönetecek olan başkan ve yönetim kurulu, üç belediye başkanının ortak kararıyla belirlenmeli. Bu doğrultuda acilen olağanüstü kongre yapılmalı. 2017 yılından itibaren belediye takımlarına aktarılan paralar Manisaspor’un başarısı için planlanmalı. Böylece şehrin futbol enerjisi tek bir çatı altında toplanmış olacak. Çünkü bu şehrin tek takımı Manisaspor’dur. İkinci bir marka oluşturma çabası zaten yetersiz olan seyirci sayısını ikiye bölmekten öteye gitmedi gitmez de...
Manisaspor, Manisa’nın en önemli sıkıntılarından biri haline gelmişse, bunun sorumlusu taraftarlar değildir. Çözüm merci yöneticilerdir. Şehrin takımı şehrin rengidir. Her maç bir bayramdı eskiden. Şimdi niye değil? Çünkü taraftarlar ikiye bölünmemişti. Şehrin tek takımıydı Manisaspor. Siyaset yoktu işin içinde. Şimdi durum vahim! Kongre yapılıyor MHP’liler bir tarafta Ak Partililer diğer tarafta. Siyasiler kongre yapıyor, olan Manisaspor’a oluyor. Manisalılar siyaset yüzünden, siyasiler yüzünden futboldan soğudu. Yazık… Bu hale nasıl geldik? 
Boş tribünler siyasetin eseri! Ama o tribünleri tekrar dolduracak olan da siyaset kurumudur. Siyasilerdir. Geldiğimiz nokta düşünme, bir karar verme noktasıdır. Manisaspor’un Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesine katılmaktan başka çaresi kalmamıştır!Çünkü para büyükşehirde… Diğer belediyeler de güçleri nispetinde destek olmalılar. Başkanın kim olduğu önemli değil, önemli olan Manisaspor’un düzenli bir gelire sahip olmasıdır. En mantıklı ve yeganeçare budur! Bunun dışında yapılan tüm tartışmalar, girişimler, siyasi kapışmalar, farklı takım kurma çalışmaları, kongreler, havanda su dövmekten ibaret kalmaya mahkumdur!
Şuna inancım tam; Herkes isterse Manisaspor kurtulur! Ama herkes…