İzmir'in merkeze en uzak ilçesi Kiraz'da düne kadar gündelik işlerde yevmiye usulü çalışan kadınlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle kendi işlerinin patronu oldu. Sadece kadın üyelerden oluşan kooperatifin ürettiği istiridye mantarlarına yurtdışından bile talep gelmeye başladı. Kiraz'ın girişimci kadınlarını ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu, onlar için bir üretim tesisi kuracaklarını müjdeledi.

İMKANSIZLIKTAN YÖNELDİLER
İstiridye mantarı üretme fikri, ekonomik sıkıntılardan bir çıkış yolu arayan kadınların Büyükşehir Belediyesi'nin ilçedeki "Yerel Hizmetler Müdürlüğü" ile temasa geçmesinin ardından oluştu. Tarım yapabilecek geniş arazileri, birikmiş sermayeleri yoktu. Bu nedenle kendilerine sunulan seçenekler arasından istiridye mantarı üretimine yönelmeyi tercih ettiler.

EVLERİNİN ODALARINDA ÜRETİYORLAR
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı yolda azim ve inançla yürüyerek gelir sahibi olan Kirazlı kadınlar, şimdi gelecek günlerden daha da umutlu.. Kırköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Güler Özen şunları söyledi:
"Kiraz'da iş olanakları kısıtlı olduğu için kadınlarımızın da çalışması gerekiyor. Bu projeyle kendilerine güvenleri geldi. Artık bizim de bir kazancımız var. Eğitimlere katılmak isteyen herkese de yardımcı oluyoruz. Kadınlarımız çok sevinçli, üretmeye başladılar. Her sabah kalkıp heyecanla mantarlarına koşuyorlar. Şu an herkes evinin bir odasına üretim yapmaya çalışıyor."

Editör: TE Bilişim