Manisa'da 2018 yılı birinci dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıya; Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, belediye başkaları, bölge müdürleri, il müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Mustafa Güvençer, 2017 yılında Manisa'da 389 kamu projesinin uygulandığını ve projelerin yatırım tutarının 4 milyar 219 milyon lira olduğunu söyledi. Vali Güvençer, geçen yıl projelerden 127'sinin tamamlandığını, 183'ünün devam ettiğini, 38'inin ihale aşamasında olduğunu ve 41 projeye ise henüz başlanamadığını açıkladı.

Vali Güvençer, kentte Yunusemre ilçesi Kayapınar Mahallesi'nde yapımı planlanan yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi, ruh sağlığı ve hastalıkları hastanesi, AMATEM, ÇAMATEM'in 2018 yılı devlet yatırım programına girdiğini söyledi. Vali Güvençer, 462 bin 802 metrekarelik alanda yapılması düşünülen kompleksin temelinin yıl sonuna doğru atılabileceğini belirtti. Ayrıca Manisa'da yapılması planlanan arkeoloji müzesinin de ihalesinin tamamlandığını ve sözleşme imzalama aşamasına gelindiğini açıklayan Güvençer, bu yılın ilk çeyreğinde temel atmayı hedeflediklerini bildirdi.

TEMMUZ'DA AÇILACAK

Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ise toplantıda yaptıkları yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Manisa ile İzmir arasındaki ulaşımı 15 dakikaya indirecek ve kazaları azaltacak Sabuncubeli Tüneli'nde ışık gördü töreninin yapıldığını hatırlatan Uraloğlu, tünelin bu yılın temmuz ayında ulaşıma açılacağını söyledi. Yap-işlet-devret modeliyle ihale edilen 4 bin 70 metre uzunluğundaki çift tüp bağlantı yollarıyla birlikte 6 bin 600 metre uzunluktaki tünelin toplam bedelinin 499 milyon lira olduğunu kaydeden Uraloğlu, "İzmir-Manisa arasında projeye göre sağ tüpte nihai beton kaplaması tamamen bitti. Sol tüpte de yani Manisa-İzmir arasındaki tüpte ise Nisan ayında nihai beton kaplaması bitecek. Şu anda sahada hem Manisa tarafı hem İzmir tarafında kavşak düzenlemeleri çalışmalarına başladık. Tünel içinde de 24 saat esasına göre çalışmalarımız devam ediyor. Elektronik, aydınlatma çalışmalarımız devam ediyor. Nihayetinde de Temmuz ayında bitirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.


Editör: TE Bilişim