Başbakan Binali Yıldırım, Cuma günü saat 17.00'da Selçuk'un düşman işgalinden kurtuluşu törenine katılacak, ardından Selçuk'tan İZBAN'a binecek ve Torbalı'ya gidecek. Böylece İZBAN'ın Torbalı- Selçuk hattını da sefere açmış olacak.
Başbakan, Torbalı Devlet Hastanesi'nin açılışını yapacak, Torbalı Ticaret Odası'nın onuruna vereceği akşam yemeğinde işadamlarıyla bir araya gelecek. Başbakan Binali Yıldırım, 00.00'da Sabuhcubeli Tüneli'ni 9 Eylül'ün ilk dakikalarında ışık gördü töreni ile tüneli hizmete alacak. Geceyi İzmir'de geçirecek olan Başbakan Binali Yıldırım, 9 Eylül'de seçim bölgesi olan İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıldönümü kutlamalarına katılacak. Başbakan saat 09.30'da Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak ardından İzmir Valiliği önünde 1922’de Türk askerinin İzmir’e girişini temsil eden atlı süvari birliklerini izleyecek, Afyon'dan getirilen toprağı teslim alacak.
Başbakan Binali Yıldırım, kurtuluş törenlerinin ardından saat 10.30’da Buca'da açılışını yapacağı gençlik merkezinden üç noktaya canlı bağlantı gerçekleştirerek, Alsancak, Karşıyaka ve Göztepe statlarının temellerini atacak ve kentten ayrılacak.

Editör: TE Bilişim