Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, mahallelerin su ihtiyacını çözmek için kurulduğu günden bu yana yoğun mesai harcıyor. Bu kapsamda İçme Suyu Dairesi Başkanlığı, yaz mevsiminde ticari amaçlı bahçe ve fidan gibi sulamalardan dolayı su sıkıntısı yaşanan yerlerden biri olan Saruhanlı Tirkeş Mahallesi’nde de yeni bir sondaj kuyusu açmak için jeofizik etütlerini 24 Mart 2016 tarihinde yaptı. 3 ay önce sondaj kuyusu açmak için yer izni alınmasına rağmen DSİ tarafından sondaj açılacak alanın sulama havzasına yakın olması gerekçesi ile izin verilmedi.

Yeni sondaj yeri izni, 10 Temmuz 2018’de MASKİ’ye ulaştı
MASKİ, içme suyu sondaj çalışmalarını başlatmak için hız kesmedi. Son olarak jeofizik etütlerine istinaden sondaj açılması planlanan yer için gerekli olan izin 10 Temmuz 2018 Salı günü Mahalle Muhtarı Bilal Arslan tarafından kuruma verildi. Bu izne göre çalışmalarını hemen başlatan MASKİ, kısa süre içerisinde belirlenen noktada sondaj kuyusunu açarak su sıkıntısını giderecek.

Ticari amaçlı bahçe ve fidan sulamaları su seviyesinin azalmasına neden oluyor
Açıklamada, MASKİ’nin asli görevinin vatandaşlara içme suyu temin etmek olduğu belirtilerek ticari amaçlı bahçe ve fidan sulamalarının birçok yörede su sıkıntısına neden olduğuna dikkat çekildi. Saruhanlı’nın Tirkeş Mahallesi’nde olduğu gibi kış aylarında herhangi bir sıkıntı yaşanmayan mahallelerde, yaz mevsiminin gelmesi ile yoğun bir şekilde yapılan ticari amaçlı tarımsal sulamada içme suyunun kullanılmaması gerektiği vurgulandı.
 

Editör: TE Bilişim