Ahmet ÜNSAL/Manisa

Meteoroloji yetkililerince ‘Sel ve afet’ tehdidi arasında gösterilen iller arasında yer alan Manisa’da da metre kareye düşen yoğun yağmur şehirdeki hayatı geceden sabaha ve gün boyunca olumsuz etkiledi. Sağanak yağmurlardan etkilenen yerleşim yerlerin başında Turgut Özal Mahallesi, Kazım Karabekir, Hafsa Sultan, Aynı Ali, Nurlupınar ve DSİ kanalının içerisinden geçen mahalleler yer aldı.

YAĞMURDA MAHSUR KALAN VATANDAŞLAR KEPÇELERLE ALINDI

Manisa-Turgutlu yoluna yakın yola yaktın DSİ kanalların taşmasından dolayı karayolunun trafiğe kapanmasına neden olurken MASKİ birimleri trafiğin biran önce normale dönmesi için kepçelerle suyun yola gelmesinin önünü almaya çalıştı.

CEZAEVİ YETKİLİLERİ GECİKMELERLE İLGİLİ OLARAK MAHKEMELERİ BİLGİLENDİRDİ

Öte yandan Cezaevine yakınlarını ziyarete gitmek isteyen vatandaşları bulundukları noktalardan kepçelerle alınarak cezaevi bölgesine getirildi. Bu arada da Adliyede duruşmaları olan mahkumları taşıyan cezaevi araçları da yağmur sularından geçerken zor anlar yaşadı. Mahkumların duruşmalara gecikme olabilmesi ile ilgili yetkililer ilgili mahkemeleri bilgilendirdi.

SU BASMALARINA KARŞI TEK ÇÖZÜM ACİL İMAR PLANLARIN YAPILMASI    

DSİ kanalları taştı. En yakın 1983 yılında ve tam 36 yıl önce O dönem ki 100 bin nüfuslu şehre göre planlanan bugün için 450 bin’e yükselen nüfuslu şehir merkezinin alt yapısı iflas etti. Evler ve yollar sular altında kaldı ceza evinden duruşmaya gidecek olan mahkum araçları sıkıntı yaşadı. Aynı Ali Mahallesi Mimar Sinan Bulvarı üzerinde bulunan ve geçtiğimiz kış yağan yağmurlarla birlikte bodrum katı sular altında kalan  TKDK Manisa İl Koordinatörlüğünün sığınağı da sel sularından kısmen de etkilenen kurumlar arasında.

FİLİZCAN APARTMAN SAKİNLERİ MASKİ’DEN KÖKLÜ ÇÖZÜM BEKLİYORLAR

Tam 6 yıldır yağan yağmurlarla birlikte Filizcan apartman sakinleri bu yağmurlarda konukları su basan sakinler arasında yer aldı. Sakinler ise kot olarak yerin çok çok altında inşaa edilen apartmanların her yağmurda ciddi su baskınları ile karşıya kalmaya devam ettiğini dile getirerek bu sorunlarına MASKİ Genel Müdürlüğünün köklü neşter vurmasını talep ettiler.

EKİPLERİMİZ 24 SAAT GÖREVİ BAŞINDA    

MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun ise hizmetlerin planlandığını ancak gerekli paranın olmaması nedeniyle projelerin hayata geçirilemediği ayrıca en önemlisi şehrin imar planının tamamlanmamış olması gerekçe gösterdi.
Genel Müdür Coşkun; “Beklenmedik sağanak yağmurda vatandaşları yüzüstü bırakacak değiliz tabi ki . Sahada bulunan 25’in üzerindeki ekiplerimiz geceden sabaha ve yağmurlar boyunca eski olan şehrin alt yapılarından kaynaklı sorunlar boğuşmak için 24 saat boyunca görevlerinin başında bulunuyorlar. Tüm bu yaşanan olumsuzlukların tek bir çözümü var biran önce imar planının hayata geçirilmesi büyük ihtimalle yeni dönemde bu sorunları hep birlikte aşacağımızın inancını taşıyoruz” dedi.

İTFAİYEDE İŞ BAŞINDA   

İtfaiye Daire Başkanı Ali Gül’de yağmurlar dolayısıyla yaşanan su baskınları ile ilgili olarak ta çok sayıda ihbar aldıklarını belirterek; “Tüm ekiplerimizi su baskınlarına yönlendirdik. Motopoplarla su basan konukların suları evlerinin dışına alarak vatandaşları yağmur sularından kurtarıyoruz. Bu çalışmalarımız kış boyunca sürecektir” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim