Düne kadar ‘Balici Umut’ olarak bilinen Umut için başlatılan seferberlik sonuç verdi. Hayata yeniden başlayan Umut’a Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu ve Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran el uzatınca, 9 ay tedavi gören Umut Arslan’ın yepyeni biri olarak Söke’ye dönmesi Söke’de büyük mutluluğa neden oldu.
Daha çocuk yaşlarında tanıştığı madde bağımlılığının yanında sokaklarda yaşam tarzı ile ilçede herkesin tanıdığı Umut, dokuz ay önce Manisa’da tedaviye gönderildi. Hastaneden taburcu edilen Umut Arslan, Söke Belediyesi ekiplerince Söke’ye getirildi.
Umut Arslan’ın tedavi sürecini yakın takibe alan Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Umut Arslan’ı hayata yeniden bağlayacak en büyük adımı attı. Önceki gün Söke’ye gelir gelmez makamında Umut ile sohbet eden Başkan Toyran; Umut Arslan’ın Söke Belediyesi’nde çalışmaya başlaması için talimat verdi. Umut’a önce yepyeni kıyafetler alındı, ardından Söke Belediyesi’ndeki işine başladı.
Umut Arslan’ın Manisa’dan Söke’ye gelirken ve gelmesinin ardından sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar takipçi rekoru kırarken, haberi duyan herkes sevinç ve olumlu dileklerini paylaştı.
“Balici Umut” olarak tanınan Umut Aslan, tedavisinin tamamlanması ve bağımlılıktan tamamen kurtulmanın sevinciyle, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve çarşı esnaflarından Barış Uçar ile birlikte Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu’nu da ziyaret etti.
Umut’u verdiği mücadeleden dolayı tebrik eden Kaymakam Kurtbeyoğlu; “Neredeyse bütün Sökelilerin tedavisi için gönülden destek vermesi, ilçeye dönüşünün sevinç yaratması yanında Söke Belediyesi'nde de işe başlamış olması gelecek adına daha umutlu olmasına yol açtı. Başkaca bağımlılar için güzel bir örnek olan Umut'u tebrik ediyorum. Tedavisi için bizimle irtibat kuran, maddi ve manevi olarak Umut'un yanında olan Sökelilere, tedavisini gerçekleştiren hekim ve diğer sağlık personeline, hayata daha güçlü tutunmasını sağlayacak bir adım olarak işe başlatan Söke Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Bağımlı olup tedavi olmak isteyen herkes için maddi manevi desteğimizin devam edeceğini belirtiyor, aramıza hoş geldin Umut diyorum” dedi.
(LT-MB-Y)

Editör: TE Bilişim