Terörle mücadele gazileri Astsubay Muzaffer Oktay ve Uzman Çavuş İbrahim Kızılkaş ile ailelerini darbeden 5 şüpheli hakkında Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame tamamlandı. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca Başkentte aileleriyle seyahat ederken bir akaryakıt istasyonunda darbedilen iki gazi hakkında hazırlanan iddianamede, şüpheliler Doğan Çiçek, Tamer Görkem, Barış Y, Batuhan Ö, ve Enes K. hakkında, "kasten yaralama", "mala zarar verme", "devletin egemenlik alametlerini alelen aşağılama," "birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit", "trafik güvenliğini tehlikeye sokma, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alanen aşağılama" suçlarından cezalandırılmaları talep edildi.

​Gaziler Muzaffer Oktay ve İbrahim Kızılkaş ile birlikte Nehir Ada Kızılkaş, Seda Kızılkaş, Gamze Oktay, Barış Uzun, Mesut Tunca, Mevlüt Üstün, Musa Kaydeci, Muslu Arslan, Mustafa Emet, Gökalp Üstün iddianamede müşteki olarak yer alırken, Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve İçişleri Bakanlığı ise davaya müdahillik talebinde bulundu. 

'ISRARLA TAKİP EDİP DARP ETTİLER'

Gazilerin darbedilme olayının detaylı bir şekilde anlatıldığı iddianamede mağdur İbrahim Kızılkaş'ın 9. Komando Tugay Komutanlığı tarafından
icra edilen Karabıyık-5 operasyonunda terör örgütü PKK ile girdiği çatışmada yaralandığı ifade edildi. Muzaffer Oktay'ın da Mardin İl Jandarma Komutanlığı emrinde astsubay olarak görev yaptığı sırada askeri aracın geçişi sırasında PKK tarafından yola döşenen bombanın infilak etmesi sonucu gazi olduğu kaydedildi. 

Ankara Gaziler Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören gaziler Oktay ve Kızılkaş'ın aileleriyle 4 Kasım 2017'de gezi için Gölbaşı ilçesinden Ankara'ya gelirken, şüpheli Tamer Görkem'in kullandığı araçtaki şüpheli Doğan Çiçek'i, gazilere el kol işaretleriyle hakaret ettiği anlatıldı. Mağdurların yol boyunca şüpheliler tarafından ısrarla takip edilip taciz edildiklerine dikkati çekilen iddianamede, Eskişehir yolunda trafiğin durması üzerine şüpheliler Doğan Çiçek ve suça sürüklenen çocuk O.Y'nin araçtan inerek mağdurlara saldırdıkları aktarıldı.

Editör: TE Bilişim