İzmir’de, eski eşini sokak ortasında tüfekle yaralayan adamın yargılanmasına devam edildi. İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Halil Dönen ile taraf avukatları katılırken olayda ağır yaralanan E.M. ise katılmadı.
Olay yerine yakın bir fabrikada çalışanların olayı görüp görmediklerine ilişkin tespiti için Kemalpaşa Jandarma Komutanlığına yazılan yazıya cevap geldiğini ifade eden mahkeme başkanı, buna ilişkin ifadelerine başvurulacak tanıkların duruşmaya gelmediğini belirtti. Başkan ayrıca, olay tarihinden sonra mağdur E.M.’nin vücudunda duyu kaybı olup olmadığına ilişkin raporun hazırlanması için Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesine yazılan yazıya cevap verilmediğini söyledi. 
İddia makamının sanığın tutukluluk halinin devamına yönelik mütalaasının ardından söz alan Halil Dönen, olaydan mağdur olduğunu ifade ederek tahliyesini istedi. 
Mahkeme heyeti, Dönen'in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. 

Olay 
25 Kasım 2017’de İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde gerçekleşen olayda iddialara göre; E.M. (27), şiddet gördüğü gerekçesiyle boşandığı eski eşi Halil Dönen (32) tarafından sokak ortasında tüfekle vuruldu. Halil Dönen’nin daha önce de eski eşi E.M.’yi sürekli olarak rahatsız ettiği belirtilirken, ağır yaralanan E.M., Turgutlu Devlet Hastanesinde yaşama tutundu. Olaydan sonra yakalanan Halil Dönen ise tutuklandı. Dönen hakkında, “kasten öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla dava açıldı. 

Editör: TE Bilişim