Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri kapsamında Ege Bölgesi'nde projeleriyle dereceye giren okullar Manisa'da düzenlenen törenle ödüllendirildi. Özel Manisa Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MOSTEM) konferans salonunda düzenlenen törene Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Ar-Ge, Kalite ve İzleme Değerlendirme Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Manisa Organize ve Sanayi Bölgesi Başkan Danışmanı Nihat Akyol, yenilikçi ödülleri almaya hak kazanan Afyonkarahisar, Aydın, İzmir, Kütahya, Muğla ve Manisa'daki il milli eğitim müdürleri, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

HEDEF ULUSLARASI DÜZEYDE PROJELER

Törene katılan Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Ar-Ge, Kalite ve İzleme Değerlendirme Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk gelecek yüzyılın inovatif, kreatif, interaktif ve proaktif kavramları üzerinden şekilleneceğini belirterek yeni yüzyılın kazananların yenilikçi düşüncelerle birlikte projeler üretenlerin olacağını ifade etti. Daire Başkanı Öztürk, "Özellikle inovasyon, yenilikçilik, yeni fikirler bilgiyi beceriye, oradan markaya ve patentle buluşarak icada dönüştürmektedir. Bu kavram artık gelecek yüzyılın paradigmasıdır. Bu çerçevede 5 yıl önce başlattığımız yenilikçilik ödüllerine devam ediyoruz. İlk yıl başvuru sayısı 400 ile sınırlıydı. İkinci yıl 1000, üçüncü yıl 1800'ü, dördüncü yıl 3 bin, bu yıl ise 3 bin 357 başvuru aldık. Artık her yıl sayıda artış yaşamaya başladık. Bu ödül törenleri artık eğitim camiamızda heyecan oluşturur hale gelmeye başladı. Artık gardiyan devlet değil hizmetkar ve garson devlet mantalitesi dünyada hakim. Beklentileri karşılamanın ön planda olduğunun bakanlık olarak farkındayız. Bunun için arayışlarımız, çabalarımız ve gayretlerimiz devam ediyor. Bundan sonra da devam edecek" diye konuştu.   

"TARİHİ BİZ DEĞİŞTİRECEĞİZ"  

Gençlerin, projelerinden yola çıkarak artık kendi tarihlerini yazma safhasına geldiğini belirten Daire Başkanı Öztürk, "Artık buluşa dönüşebilecek, patent alabilecek, yeni bir icat diyebileceğimiz projeler gelmeye başladı. Artık ezber bozma zamanı gelmiştir. Yeni bir şeyler üretme zamanı gelmiştir. Gençlerimizin başkalarınının tarihini okuma değil, kendi tarihini yaratma zamanı gelmiştir. Başkalarının yazdığı tarihi okumaktansa, artık gençlerimiz kendi tarihlerini yazarak başkalarının okumasını sağlayacak. Tarihi biz değiştireceğiz. Bunu yenilikçilik, kodlama ve yazılım ile yapacağız. Yarışa herkesle eşit başlıyoruz, dolayısıyla asla geride değiliz. Kim çok çalışırsa, kim yazılımda ve yenilikçi düşüncede ileri noktalara gitmişse yeni yüzyıl onların olacak" dedi.   

Manisa Valsi Güvençer ise gençlere seslenerek, gençlerin artık dünyada ses getirecek proje ve yazılımlara imza atmasının zamanı geldiğini, bu konuda devletin gereken desteği sağladığını ifade etti. Konuşmaların ardından Afyonkarahisar, Aydın, İzmir, Kütahya, Manisa Muğla'dan projeleriyle ödül kazanan okul ve milli eğitim müdürlerine ödülleri Vali Güvençer ile Daire Başkanı Öztürk tarafından takdim edildi.

Editör: TE Bilişim