Manisa Fotoğraf Gönüllüleri Grubu, Sipil İnşaat firmasının sahibi işadamı Hakkı Bayraktar'ın destekleriyle Yuntdağı Bölgesi'nin kırsal mahallelerinden birisi olan Pelitalan Mahellesi'ni fotoğraflarla ölümsüzleştirdi. Bir hafta sonu mahallede çekilen 40'a yakın fotoğraf Forum Magnesia Alışveriş Merkezi'nde açılan sergiyle Manisalıların beğenisine sunuldu. Serginin açılışına işadamı Hakkı Bayraktar, Pelitalan İlkokulu Müdürü Şevki Öztürk, çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile fotoğraf gönüllüleri katıldı. Pelitalan İlkokulu Müdürü Şevki Öztürk, mahallenin bin 100 nüfusunun bulunduğunu ve okullarında 300 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, "Mahallemizin güzelliğinin ölümsüzleştirilmesi ve gelecek kuşaklara taşınması amacıyla, mahallemizde doğmuş ve büyümüş olan işadamı Hakkı Bayraktar'dan böyle bir talepte bulunduk. Fotoğraf gönüllüleri ile birlikte artık mahallemiz ölümsüzleşti" dedi.
Fotoğraf gönüllülerin ulaşım ve konaklama giderlerine destek olan işadadamı Hakkı Bayraktar, kendisinin de Pelitalanlı olduğunu belirterek, "Doğduğum büyüdüğüm mahallemiz güzelliklerinin gelecek nesillere aktarılması amacıyla bir çalışmaya destek vermek benim için çok önemliydi. Manisa Fotoğraf Gönüllüleri farklı yerlerde farklı fotoğraflar çekiyorlardı. Kendileriyle irtibata geçerek burada bir çalışma yapılmasına teşvik oldum. Yaklaşık 30 arkadaşımız bir hafta sonu Pelitalan'a gidip oranın güzelliğini, çocukların gözlerindeki pırıltıyı gördüler ve bunları fotoğraflarla ölümsüzleştirdiler. Bir günlük yaşadıklarını objektiflere yansıttılar. Elimizden gelen desteği vermeye her zaman hazırım" diye konuştu.
Konuşmaların ardından işadamı Bayraktar ve katılanlar ile birlikte serginin açılış kurdelesini kesti. 1 hafta boyunca açık olacak sergide beğeniye sunulan fotoğrafların 100 TL ile 300 TL arasında satışa sunulduğu ve satıştan elde edilecek gelirin Pelitalan İlkokulu Okul Aile Birliği'ne bağışlanacağı belirtildi.

Kaynak: dha