Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) orman köylülerinin hayat standartlarını yükseltmek amacıyla çeşitli alanlarda yaptığı destekleri sürdürüyor. Bu çerçevede İzmir ve Manisa’da 2017 yılında 1 milyon liralık seracılık desteği veren Bakanlık, orman köylüsünün yüzünü güldürdü. 
Orman köylüsüne yönelik ekonomik maksatlı gelir getirici projelerde kredi ve hibe desteğinde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, yaptığı desteklemelerle orman köylüsünün gelir seviyesini artırmayı, orman ile halk ilişkilerini iyileştirmeyi, ormanlar üzerindeki baskıyı azaltmayı ve ormanların sürdürülebilir yönetimini sağlamayı hedefliyor. 

Seracılığa 1 milyon liralık destek 
İzmir ve Manisa’da da çalışmalarını sürdüren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2017 yılında bu illerde 34 aileye seracılık alanında 1 milyon liralık destekte bulundu. Sadece seracılık alanında kalmayan destekler süt koyunculuğu, sığırcılığı, fenni arıcılık, güneş enerjisi ve katı yakıtlı kalorifer sistemleri gibi konularda da desteklerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İzmir ve Manisa’da 2017 yılında toplamda 395 aileye 4,5 milyon liralık destek verdi. 
Orman köylüsüne destek verilen ekonomik maksatlı gelir getirici projelerden birisinin de seracılık olduğunun altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise, “Verdiğimiz bu desteklerden dolayı orman köylümüzden çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. 2018 yılı için İzmir ve Manisa’da destek talepleri arttı. Bizde çalışmalarımızı bu yoğun talep doğrultusunda yapıyoruz. Orman köylüsüne verdiğimiz destekler artarak devam edecek” değerlendirmesinde bulundu. 

Editör: TE Bilişim