Davaya konu olay geçtiğimiz 6 Mart 2017 günü, Karabağlar ilçesi Yurtsever Caddesi'nde meydana geldi. 79 yaşındaki Makbule Ö.'den uzun süre haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi. Belirtilen adrese gelen polis ekipleri çilingir yardımıyla girdiği evde korkunç manzara ile karşılaştı. Yaşlı kadının feci şekilde darp edildiği ortaya çıktı. Cinayet Büro Amirliği dedektifleri olayla ilgili çalışma başlattı. Yapılan araştırma sonucunda cinayet zanlısı olarak 19 yaşındaki torun Onur Kamber Kançok gözaltına alındı. Cinayet zanlısı Kançok, ifadesinde cinayeti işlediğini itiraf etti. Kançok'un öfke kontrolü tedavisi gördüğü ortaya çıktı. Zanlı Kançok'un ifadesinde, “Öfke kontrolünden tedavi görüyorum. Öfkemi kontrol edemeyip anneanneme uyurken saldırdım” dediği öğrenildi. İşsiz olduğu öğrenilen zanlının Almaya doğumlu olduğu, babasının yurt dışından gönderdiği parayla geçimini sağladığı belirtildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı. Olayı soruşturan cumhuriyet savcısı, hazırladığı iddianamede Konçak hakkında “Kendini savunmayacak yakın akrabayı kasten öldürme” suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı.

Akıl salığı yerindeymiş
İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde 3. celsesi görülen duruşmaya, tutuklu sanık Onur Kamber Kançok, sanık avukatı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Emine Şentüfekçi katıldı. Mahkeme başkanı, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinden gelen raporda sanık Kançok'un akıl sağlığının yerinde olduğunu söyledi. Duruşmada sanığın bildirdiği tanıklar dinlendi. Tanıklardan Z.G., “Onur ile arkadaşız. O akşam babam araba almıştı kutlamaya gittik. Onur da bizimle geldi. Orada alkol aldık. Canı sıkkın gibiydi. Sonradan bana bir şey anlatmadı. Daha sonra gece yarısına doğru araba ile eve bıraktık. Onur sarhoştu” dedi. 
Bir diğer tanık A.G. ise “Yeni araba aldım. Çocuklarla kutlamaya gidecektik. Çocuklarımın arkadaşı Onur'da vardı. Onu da çağırdık. Akşam hem yemek yedik hem alkol aldık. Onur rakıyı sek içiyordu. 2 duble rakıyı sek içtikten sonra ben daha sonra Onur'a alkol vermedim. Zaten sarhoş olmuştu. Daha sonra evine bıraktık” diye konuştu.
Savcı, gelmeyen tanıkların bir sonraki celsede hazır edilmesini, sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti. Mahkeme heyeti, gelecek celse gelmeyen tanıkların hazır edilmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
(AŞ-HG-SÜ-Y)
 

Editör: TE Bilişim