Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, proje için bir danışman şirketin seçildiğini ve onların fizibilite üzerinde yoğunlaştığını söyledi. Özilhan'ın belirttiği uluslararası danışmanın Boston Consulting olduğu öğrenildi.
"EN PAHALI ÜRÜN PİL"

Yerli otomobilin alınabilir bir ürün olacağını kaydeden Özilhan, "En pahalı ürünü pil. O da çok hızlı gelişiyor ve ucuzluyor. Şanzıman ve elektrik motoru sofistike değil, program ayağı sofistike. Onun için maliyeti de daha ucuz olacak. Daha yüksek rakamlar talep edince talep gelmez" dedi.
"MİLLİ BİR PROJE OLMASI ETKİLEDİ"

Projeye girmeyi nasıl kabul ettiğini de anlatan Özilhan, "projenin yapılabilirliğine" inandığını söyledi. İlk davet edildiklerinde sunumlar yapıldığını ve projenin yapılabilirliğini gördüğünü kaydeden Özilhan, "Milli bir proje olması etkiledi. Bir de yeni gelecek elektrikli arabalar. Türkiye'nin böyle bir avantajı var. Treni yakalayabiliriz. Mesela Anadolu Isuzu olarak, bir yıl sonra elektrikli otobüs çıkarma noktasındayız. Bu alanda müthiş bir dönüşüm var. Nasıl telekomünikasyonda Turgut Özal'la birlikte müthiş bir teknoloji yakaladık. Bunu biz de böyle görüyoruz" dedi.
"BİRDEN FAZLA MODEL OLACAK"

Model sayısı ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Özilhan, "Birden çok model olması lazım, Sayın Bakan haklı. Otomotiv sektöründe tek bir ürünle farklı olmak mümkün değil. B grubu, C grubu var, hiç olmazsa birkaç tanesinin olması gerekiyor. Bu herhangi bir araba değil, high-tech" diye konuştu.
"FİYATI UCUZ OLACAK"

Özilhan, "alt yükleniciler olur mu" sorusu üzerine, "Olur tabii, bir network olacak. Her şeyi kendimiz yapalım diye bir şey yok. Motoru elektrikli motor. Maliyeti tabi ucuz olacak. Neticede yüksek fiyatlar isteyince talep gelmez bunun bilincindeyiz. Gayet yoğun çalışıyoruz. Dünyada bu tarz projelerde çok önemli destekler var. Aynı proje Vietnam'da da var. Dünyada hangi devlet ne kadar destek vermiş, çalışıyoruz" diye konuştu.
"İSMİ İÇİN ÇALIŞILIYOR"

Özilhan, "ismi ne olacak" sorusuna ise, "Şu an daha konuşmadık. Danışmanlık şirketi çalışıyor" yanıtını verdi.

Editör: TE Bilişim