Agrotek İlaçlama Makineleri Pazarlama Müdürü Gökhan Paçacı,  kalıntı miktarının azaltılması, maliyetlerin düşürülmesi ve çevreye olan etkilerin azaltılması amacıyla bu makinenin yapıldığını belirtti. Paçacı, “Ortaya çıkan makinede bitki doğal olarak kendini toprakladığı için eksiğini toprağa bırakıyor. Ve artı yükle kalıyor. Bizim burada yaptığımız atmak istediğimiz ilaçlı suyun içine elektrik vererek eksi olmasını sağlamak. Eksi olduğu zaman fiziksel bir kanun gereği artı ve eksi birbirini çekiyor. Bu yüzden attığımı ilaç miktarının tamamı direk bitkinin üzerine yapışıyor. Nereye atmak istiyorsanız onun üzerine yüzde 100 kaplama sağlıyorsunuz. Konvansiyonel makinelerde attığımız ilacın yaklaşık yüzde 20’si bitkiye ulaşıyor. Yüzde 80’i havaya uçuyor. Diğer yerleri gidiyor tam hedefe ulaştıramıyoruz. Burada hedefe ulaştırdığımız ilaç miktarı konvansiyonel ilaç makinesine göre daha yüksek. Yaklaşık 1400 volt elektrik var sistemde ama amberi düşük minimum 12 mini amberle çalışıyoruz. İnsanları etkilemeyecek sadece ufak bir çarpma etkisi oluşturabilecek bir şiddette. Özellikle organiklerde kullanılacak. Çünkü organik ürünlerde kullanılan ilaçlar baya pahalı. Orada çok büyük bir faydası oluyor. Ürünü direk ilaç verdiğimiz için hem ürünün gelişimini artırıyor, hem çevreye olan etkisini azaltıyor” diye konuştu
Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş,  bu çalışmanın işbirliği açısından önemli olduğunu belirterek aynı zamanda Manisa ve Manisa tarımı açısından da önemli olacağını kaydetti. Aktaş, iyi bir iş modeliyle yüksek düzeyde ihracat potansiyeli olan bir ürünün çıkacağını söyledi. 
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, böyle bir makinenin ortaya çıkmasında katkı olan herkese teşekkür etti. Çelebi, “Biz artık üniversite olarak, özel sektör olarak, toplumun tüm kesimleri olarak, kendi ayakları üzerinde duran bir toplum olabilmenin en temel şartını bilim ve teknolojide söz sahibi olduğunu idrak ettik. Ama Ar-Ge konusunda almamız gereken mesafenin olduğunu biliyoruz. Tarım sektöründe argeye, teknolojiye büyük önem vermemiz gerekiyor” diye konuştu. Konuşmaların ardından firma yetkilileri Vali Güvençer ve protokol üyelerine makinenin tanıtımını gerçekleştirdi.

Editör: TE Bilişim