Haber: Diyar Aslan
Manisa’da 6-13 yaş aralığındaki çocuklara yönelik projeler geliştiren Merak Bilim Atölyesi, Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında Manisa Fuar Merkezi'nde kurduğu standla meraklı öğrencilere bilimsel deney ve gözlem yapma imkanı sağlıyor.

"ÜRETKENLİĞİ ÜST SEVİYEYE TAŞIYORUZ"
Merak Bilim Atölyesi hakkında bilgi veren atölye sorumlusu Gökçen Göksu, "Manisa'da 5-13 yaş arası çocuklara yönelik etkinlikler düzenliyoruz. Bilimi onlara daha yakından gösterebilmek, tanıtabilmek; kendilerinin bir şeyler yapabileceğini göstererek, üreten çocuklar yetiştirmek istiyoruz. Bilim-sanata bir alternatif olarak gösterilebiliriz. Yani çocuklar buraya  gelip düzenli deney yapabiliyorlar. Robotik kodlama atölyemizde kodlama mantığını öğrenebiliyorlar. Akıl oyunlarıyla  zeka gelişime katkı sağlıyoruz. Özel tasarlanmış astronomi sınıfımızda uzay bilimiyle ilgili etkinlikler yapıyoruz. Öğrencilerin gezegenleri daha yakından tanımasına yardımcı oluyoruz. Küçük gruplar halinde çalışıyoruz. Kendileri bire bir etkinliklere katılabiliyor. Çocuklarla beraber üretkenliği üst seviyeye taşıyabiliyoruz. Çocuklar hem eğleniyor hem de eğleniyorlar" dedi.

"KODLAMA GELECEĞİN DİLİDİR"
 Öğrencilerin eğitim yaşamı boyunca  Milli Eğitim müfredatında görecekleri konuları burada birebir yaşayarak öğrendiklerini belirten Göksu, çocuklara öğrettikleri kodlamalar hakkında bilgi verdi: " Kodlama geleceğin dilidir. Program yazmak, oyun oluşturmak, bilgisayarı etkin bir şekilde kullanabilmek çok önemlidir. Çocuklarımıza kodlamayı öğrenme imkanı sağlıyoruz. Robotik kodlama artık ortaokulda çocuklara öğretilen bir etkinlik. Çocuklara bunu  küçük yaşta öğreterek ilerleyen yıllarda kodlamayı daha etkin ve verimli kullanmalarına da önayak oluyoruz."

BİLİM VE EĞLENCE BİR ARADA
Birçok branşı bir arada toplayarak Manisa'da bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyen Göksu, "Burada sadece müzik ve spor yok, bilim de var. Yani burada  bilimin eğlenceli bir şekilde öğretilebileceğini gösteriyoruz. Ocak 2017'den beridir faaliyet gösteriyoruz. Manisa'da bir ilki gerçekleştirmeye çalışıyoruz. 'Diğer şehirlerde de var. Manisa'da neden olmasın' diyerek Merak Bilim Atölyesi'ni kurmaya karar verdik. Manisa'da birçok branşı bir arada toplayan tek merkeziz.  Eğitim yalnızca test çözmek ve yazmaktan ibaret değildir. Çocuklar Merak Bilim Atölyesi'nde eğitimi yaşarak görüyor" dedi.

Editör: TE Bilişim