Manisa Teknokent Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, 85 firmanın yer aldığını belirterek, 30 milyon TL’lik bir ihracatın gerçekleştiğini kaydetti. 
Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü İsmail Murat Sarpel, değişen teknolojiler içerisinde bir şekilde rekabetin içerisinde yer alınması gerektiğini vurguladı. Hızlı prototipleme ile ilgili bir oluşuma ihtiyaç olduğunu belirten Sarpel, bunu Teknokent’te hayata geçireceklerini kaydetti. Sarpel, “Teknoloji çok hızlı bir şekilde gelişiyor ve değişiyor. Dolayısıyla firmaların her şeyi kendi başına yapma şansı yok. Dünyanın hiç bir yerinde en iyiler bile her şeyi kendi başına yapmaya çalışmıyorlar. Mutlaka bir birliktelik içerisindeler. Bazen teknolojilerini en yakın rakipleriyle birlikte geliştiriyorlar. Ama sonrasında final noktaya giderken herkes kendi yoluna gidip yine rekabet döngüsünün içerisine giriyorlar.  Bizim de gelişen bu dünya yönünde bir takım çalışmalarımız var. B noktadan baktığımızda Ar-Ge büyük önem taşıyor. Ar-Ge tarafından baktığımızda ne yazık ki ülkemizde henüz istenilen noktaya erişebilmiş değiliz. Türkiye’nin şu an Ar-Ge'ye harcadığı miktar gayrisafi milli hasıla içerisinde yüzde 1 civarında, 2023 vizyonumuza baktığımızda hedeflediğimiz rakam yüzde 3 civarında ama rekabet ettiğimiz ülkelere baktığımız da rakamlar yüzde 6’lara, yüzde 7’lere kadar çıkıyor” dedi. 
MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi,  üniversite sanayi işbirliğinin hayata geçirmek adına Teknokent’in önemli olduğunu ifade etti. Manisa’da yıllardır üniversite ve sanayinin buluşamadığının altını çizen Rektör Çelebi, bunun birçok nedeninin olduğunu, ideolojik ve şahsi kaprisler nedeniyle bu buluşmanın bir türlü gerçekleşemediğini kaydederek, söz konusu vatansa, söz konusu gelecekse bu ideolojilerin ve şahsi meselelerin ön planda olmaması gerektiğini vurguladı. Vestel’in Manisa için önemli olduğunu söyleyen Çelebi, Vestel aradığını bulduğu için Teknokent’te yer aldığını açıkladı. 
Manisa Valisi Ahmet Deniz ise, çağın hızlı bir şekilde geliştiğini belirterek, gelişen bu çağa ayak uydurmak zorunda olduklarını, eğer ayak uydurulamazsa büyük sıkıntı yaşanacağını söyledi. Vali Deniz, teknolojiyi, Ar-Ge’ye yatırım yapılırsa Güney Kore gibi refah seviyesinin yükseleceğini ifade ederek, Vestel gibi bir markaya sahip olmalarının önemli olduğunu aktardı. Konuşmaların ardından Vali Deniz ve protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti, Vestel ArGeTa birimini inceledi.

Editör: TE Bilişim