Son kullanıcılar için Allo, kurumsal iletişim ise Hangouts uygulamalarını sunan Google, ayrıca Android telefonlarda basit bir SMS uygulaması olan Android Mesajlar uygulamasına sahip. Ancak bu uygulamaların hiçbirisi, en çok kullanılan anlık iletişim uygulamaları arasında yer almıyor.
Android Police sitesi, Google’ın mobil işletim sistemi için geliştirdiği en güncel Android Mesajlar uygulamasının kaynak kodlarını inceledi ve heyecan yaratan iki özelliğin ekleneceğini fark etti.
Google’ın Android Mesajlara eklemeyi planladığı ilk özellik, kullanıcıların bilgisayarları üzerinden de kısa mesajlar göndermesine olanak tanıyacak. Tıpkı WhatsApp Web gibi çalışacağı fark edilen sistem, bir QR kodun telefona okutulmasıyla birden fazla bilgisayardan kısa mesajlar gönderilmesini mümkün kılacak.
Google’ın ayrıca Mesajlar uygulamasını yeni özelliklerle donatarak, WhatsApp ve AppleiMessages ile rekabet edebilecek seviyeye getireceği söyleniyor. Daha yüksek çözünürlüklü görsel gönderme, karşıdakinin yazdığını gösterme ve anlık iletişim uygulamalarında görmeye alıştığımız birçok özelliğin uygulamaya dahil edilmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim