Manisa 4. Ayakkabı ve Moda Fuarı (MAYFU) Fuar Merkezi’nde açıldı. Manisa’nın yeni markası olmaya aday fuar, 6 Ağustos tarihine kadar sektör temsilcileri tarafından gezilebilecek. 
Manisa’da bu yıl 4.’sü düzenlenen Ayakkabı ve Moda Fuarı (MAYFU) ziyaretçilere kapılarını açtı. Fuar Merkezinde gerçekleştirilen törene Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mümtaz Kahya, Ak Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, İşkur İl Müdürü Sinan Aktaş, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, Manisa Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Narin, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, oda başkanları, siyasiler ve davetliler katıldı.    
SNS Fuarcılık yetkilisi Naime Simsaroğlu, Ayakkabı ve Moda Fuarının bu yıl 4.’sünü düzenlediklerini hatırlattı. Fuara destek veren kurum ve kuruluşlara tek tek teşekkür eden Simsaroğlu, “Biraraya gelerek, el ele vererek Manisa’ya yepyeni bir ihtisas fuarı daha kazandırmış olmanın sevincini yaşıyoruz.  Çok güzel bir dayanışma örneği olan fuarın öncülüğünü Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sayın Mehmet Güzgülü yaptı. Kendisinin mesleki uzmanlığı Manisa sevdasıyla birleşince ortaya faydalı bir iş çıktı. Manisa’nın birbirinden değerli ayakkabı firmaları güç birliği yaptılar. Manisa Ayakkabıcılar Odası, Türkiye Ayakkabıcılar Federasyonu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa Esnaf Odaları Birliği destek verdi. Tüm bu desteklere KOSGEB’in desteği eklendi. Ver Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin desteği ve Sayın Valimiz Mustafa Hakan Güvençer’in bize sağladığı güçle Manisamız yepyeni bir ihtisas fuarı kazandı. Huzurlarınızda tüm bu kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ediyorum” dedi.    
Naime Simsaroğlu yaptığı bu kısa sunumun ardından Manisa Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Narin’i kürsüye davet etti. Ayakkabı fuarının açılış konuşmasını yapan Manisa Başkan Mehmet Narin, 4.kez açılan fuarın Manisa ayakkabı sektörü adına çok önemli olduğunu söyledi.
“AYAKKABI FUARI’NI ÖNEMSİYORUZ”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mümtaz Kahya da bir konuşma yaptı. Şehrin gelişimi için fuarların büyük önem taşıdığına dikkat çeken Mümtaz Kahya, “Manisa’mızın yurt içi ve yurt dışında tanıtımı açısından fuarların önemli olduğunu biliyoruz ve bu bilinçle hareket ederek, Manisa Valiliğimizin de destekleriyle Manisa’yı bir fuar kenti yapmak için çalışmalar yürütüyoruz. Manisa Ayakkabı ve Moda Fuarı da bu fuarlardan bir tanesi. Yılda iki kere kapılarını açıyor ve ülkemiz genelindeki üretici ile tüketicisini Manisa Büyükşehir Belediyemiz fuar merkezinde buluşturuyor. Hem sektörün canlanması, hem de üreticinin ürettiği güzelliği gösterebilmesi açısından Manisa Ayakkabı ve Moda Fuarı’nı önemsiyoruz. Tabi bu fuarı Manisa ve çevresinde ayakkabı sektörüne öncülük etmesi için beklediği ve hak ettiği noktaya getirecek olan, bu fuarın katılımcıları ve ziyaretçileridir. O açıdan fuarımızın yurt çapında tanıtımı noktasında yazılı ve görsel medyamıza da büyük görevler düştüğünü ifade etmek isterim.”
MANİSA’NIN AVANTAJI KALİTESİ
Son konuşmayı Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber yaptı. 1990’lı yıllarda Rusya’da başlayan kriz sonrası Türkiye ve Manisa’nın da olumsuz etkilendiğini dile getiren Berber, Çin’in de pazarı etkileyen faktörler arasında yer aldığını söyledi. Manisa’da ayakkabı sektörünün em önemli avantajının kalitesi olduğuna dikkat çeken Berber, “Çevremizde ciddi anlamda pazarımız var. Kaliteye önem veren bir azar bu. Dolaysıyla Çin’le fiyat konusunda rekabet etmek anlamsız. Kalitemizle mücadele edeceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından sahnede açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından protokol üyeleri ve davetliler fuarı gezerek yeni ayakkabı modellerini incelediler. 
SADECE SEKTÖR TEMCİLCİLERİ ZİYARET EDEBİLECEK
2017 Sonbahar-kış kreasyonlarının tanıtıldığı Manisa Ayakkabı ve Moda Fuarı (MAYFU) 3-6 Ağustos tarihleri arasında gezilebilecek. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen MAYFU’ya üreticiler, toptancılar, distribütörler, sektörel kurum ve kuruluşlar ile tasarımcılar katılıyor. Fuarı sadece perakendeciler, ayakkabı mağazalarının temsilcileri, zincir mağazalar, toptancılar, tasarımcılar, ihracatçı ve ithalatçılar, dış ticaret firmaları, moda basın temsilcileri ve sektörel kurum ve kuruluşlar ziyaret edebilecek. Fuar, sektörel olması nedeniyle vatandaşların ziyaretine kapalı olacak. 
DESTEK VEREN KURUM VE KURULUŞLAR
Mayfu, Manisa Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile KOSGEB, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu, Manisa Ayakkabıcılar Odası, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin desteğiyle, düzenleyicisi SNS Fuarcılık tarafından 2 yıl önce başladı. Bu yıl 4.’sü organize dilen fuar her yıl yaz ve kış döneminde olmak üzere iki kez organize ediliyor.