Yunusemre Belediyesi’nin adını ve logosunu kullanarak vatandaşı dolandıran şahıslar yakayı ele verdiler. Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin imzasını taklit ederek düzenledikleri sahte evraklarla yüklü miktarda para alan kişilerin kendilerini belediye çalışanları olarak tanıtarak insanlara iş vaadinde bulundukları öğrenildi.

İşe yerleştirme vaadiyle kandırılan şahısların belediyeye gelerek durumu izah etmeleri üzerine olay öğrenilir öğrenilmez belediye ve İl Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Yapılan operasyonlar sonucunda suçüstü yakalanan şahısların, başta Kütahya, Bursa ve Balıkesir olmak üzere Türkiye genelinde birçok kişiyi dolandırdıkları ortaya çıktı.

Yunusemre Belediyesi’nin yaptığı açıklamada bu tür durumlarda Yunusemre Belediyesi’ne ya da en yakın emniyet birimine haber verilmesi gerektiği belirtilirken, “Yunusemre Belediyesi personel alımları resmi kanallar aracılığı ile yapılmakta. Yaşanan dolandırıcılık hadisesinde olduğu gibi iş bulma ve benzeri gerekçelerle umut tacirliğine soyunanlara vatandaşımız kesinlikle inanmamalı.” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim