Manisa Valisi Abdurrahman Savaş imzasıyla yapılan açıklamamın tam metni şöyle: “09.11.2013 günü saat 01.53 sıralarında Haber Merkezi 155 Polis İmdat hattını arayan bir şahsın “Yarhasanlar Mahallesi 2324 Sokakta bulunan bir apartmanda ikamet eden şahısların aşırı gürültü yaptıklarını ve rahatsız olduklarını” bildirmesi üzerine bahse konu adrese ekipler sevk edilmiştir.

Bahse konu adrese intikal eden ekiplerimiz ihbara konu bina dışında bir müddet bekleme yapmış ve gürültünün kesilmemesi üzerine bina içine girilerek gürültünün geldiği dairenin kapısı usulüne uygun olarak çalınmış, belirtilen adreste 2 bay ve 3 bayan olmak üzere toplam 5 şahsın bulunduğu, şahıslara gürültü yapıp çevreyi rahatsız etmeleri nedeniyle 5326 sayılı Kabahatler Kanununun Gürültü başlıklı 36. maddesi (Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, seksen sekiz Lira idarî para cezası verilir) hükmü gereğince işlem yapılırken kimlikleri istenildiğinde şahısların öğrenci oldukları anlaşılmıştır.

 PVSK nın 14. Maddesi “şehir ve kasabalarda gerek mesken içinde ve gerek dışında saat 24’ten sonra her ne suretle olursa olsun civar halkının rahat ve huzurunu bozacak surette gürültü yapanlar polisçe men olunur” maddesi uyarınca şahıslar yaptıkları eylemlerden men edilmiş ve haklarında idari işlem yapılmıştır.

Habere konu gazetede bahsedildiği şekilde bu konu kızlı erkekli kalan üniversiteli öğrencilere yönelik yapılan yeni bir uygulama olmayıp,  daha önceki tarihlerde de benzer ihbarlar nedeniyle gürültü yaparak çevreyi rahatsız eden kişilere, öğrenci olup olmadığına bakılmaksızın benzer idari işlemler yapılmış olup basında yer aldığının aksine, yapılan işlem konutta kalanların niteliğine göre yapılmış bir işlem değil, gürültü yapılması nedeniyle uygulanmış bir idari işlemdir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Editör: TE Bilişim