Manisa'da 19 Haziran 2013 günü saat 22.40 sularında Ulupark Aile Çay Bahçesinden çıkarken silahlı saldırıya uğrayan dönemin İl Genel meclis Başkanı Hayrullah Solmaz'ı vuran Yetkin U.'ın cezası kesinleşti. Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Yetkin U.'ya 5 yıl hapis cezası verildi. Yetkin U. tutuklanarak Manisa E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. 

 

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Olay 19 Haziran günü saat 22:40 sularında Mimar Sinan Mahallesi Erler caddesi ile Alçıtepe caddesinin kesiştiği Ulupark Çay bahçesinin önünde meydana geldi. 

Dönemin İl Genel Meclis başkanı Hayrullah Solmaz, her zaman olduğu gibi yemek sonrasında geldiği Ulupark çay bahçesinde arkadaşlarıyla sohbet edip oyun oynadı. Daha sonra da  Manisa-İzmir yolu üzerinde bulunan Villalar bölgesindeki evine gitmek üzere Ulupark çay bahçesi önünde park halinde bulunan 45 HS 043 plakalı Volvo marka özel aracına binmek için yöneldi. Tam da otomobiline binmek üzereyken arkasından peş peşe silah sesi geldi. Solmaz, koşar adımlarla kendisini tuvaletin içerisine atarak canını zor kurtardı. Saldırganlar arkasından 3 el daha ateş ederek kayıplara karıştı. Olayın bazı görgü şahitleri ise saldırganlardan birisinin 30 yaşlarında bir genç olduğunu belirttiler.

 

Saldırıyla birlikte tüm Manisa Emniyet Birimleri olayın gerçekleştiği Ulupark bölgesine yoğunlaştı. Dönemin İl Emniyet Müdürü Yunus Çetinde olay yerine gelerek soruşturmayı bizzat yönetti. Emniyet Müdürü Çetin olay yerine Olay Yeri inceleme ekiplerini çağırdı.

Olay Yeri İnceleme ekipleri ilk belirlemelere göre olay yerinde buldukları boş kovanlardan yola çıkarak saldırıda kullanılan silahlardan birisinin 7.65 çapında bir tabanca olduğunu belirledi.

 

KİMSEYLE SORUNUM YOK! 

Manisa Emniyeti kimliği belirsiz saldırganları bulmak için alarma geçti. Olayın geçtiği bölge itibariyle Karaköy karakoluna ifade vermeye giden İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, olayın siyasi bir yönünün bulunmadığı münferit bir olay olduğu üzerinde durduğunu belirterek; "Benim hiç kimseyle ne maddi nede manevi alıp veremediğim yok. 24 saat tüm mesaimi Manisa'ya hizmet için veren birisiyim. Bana silahlı saldırıda bulunanları ne yüzünü nede kimliklerini biliyorum. Allahtan canıma bir şey gelmedi. İfade verdikten sonra ailemin yanına gideceğim" diye ifade verdi.  

 

15 GÜN SONRA TESLİM OLDU

Olayın zanlısı Yetkin U. olaydan 15 gün sonra teslim oldu. Yetkin U. polise verdiği ifadesinde "Amacım öldürmek değildi. İsteseydim vururdum. İyi atıcıyımdır" dedi. 

Dönemin İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz ise "Saldırganı tanımıyorum. Ancak, babası 15 yıldır tanıdığım biri. Amcasını da uzun yıllardır tanıyorum. Bende iz bırakacak bir insan değil. Belki bir kalabalık içinde bana 'Merhaba' diyen biri. Ancak, öyleyse bile hatırlamam mümkün değil" demişti.

 

5 YIL CEZA ALDI 

Olaydan bir süre sonra Dönemin İl Genel Meclis Başkanı Solmaz, Yetkin U.'dan davacı olmadığını söylemişti. Açılan kamu davası sonrasında Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi Yetkin U.'ya 5 yıl hapis cezası verdi. Yetkin U. polis tarafından tutuklanarak cezaevine kondu.

Editör: TE Bilişim