HABER - KAMERA:CEMİL SEVAL

                                                 
Yaşları 10 ila 13 arasında olan üç çocuk gündüz vakti Spil dağı eteklerinde bulunan Ağlayan kaya mevkiinde gezintiye çıktı ve yollarını kaybetti. Panik olan çocuklar cep telefonundan ailelerine ulaştı ve yardım istedi. Çocuklar “Yetişin donmaktan korkuyoruz ”deyince aileler durumu polise bildirdi. Seferber olan ekipler alarma geçti.

Polis, Jandarma, AFAD ve AKUT birimleri dört koldan vatandaşlarından desteğini alarak çocukların kaybolduğu bölgeye doğru hareket etti. Spil Dağı eteklerinde mahsur kalan çocuklarla iletişim sağlandı ancak yerleri tespit edilemedi.

Manisa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Çocuk Şube Ekipleri, Jandarma, AFAD ve AKUT birimleri ve çevredeki vatandaşlar farklı yerlere dağılarak yaklaşık 3 saatlik bir arama kurtarma çalışması yaptı. Çalışmalar sonunda çocukların yerleri tespit edildi.

HASTANEYE KALDIRILDILAR

Ağlayan Kaya Mevkiinde mahsur kalan İsmail İ.(12), Mustafa E.(10), Semih Y.(13) isimli çocuklar vatandaşlar ve polis yardımıyla dağdan indirildi. Soğuk havadan etkilendikleri görülen çocuklar olay yerinde hazır bekletilen 112 ekipleri tarafından ilk müdahalenin ardından Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

ÇOK ÜŞÜDÜK

Dağdan indirilen çocuklar hastanedeki tedavi sırasında; "Biz öğlen saatlerinde kar topu oynamak için dağa çıktık. Biraz ilerlemişiz. Orada mahsur kaldık. Çok üşüdük, birazda korktuk. Hemen polisi aradık. Yerimizi tarif etmeye çalıştık. Hava da kararmaya başlamıştı. Sonra bizi bulan bir amca aşağıya indirdi. Ambulansla hastaneye geldik. Bu bize ders oldu. Bir daha tek başımıza bir yere gitmeyeceğiz” diye söz verdiler.

Çocuklar daha sonra hastanede yapılan tedavilerinin ardından ailelerine teslim edildi.

Editör: TE Bilişim