İZMİR'de Ak Parti Karabağlar İlçe binası önünde nöbet tutan 3 polis memuruna yönelik silahlı saldırının zanlısı yakalandı. Olayda kullanılan tabancayla yakalanan PKK'lı terörist B.Z. ile birlikte saklanmasına yardım eden 2 kişi de gözaltına alındı. 
Karabağlar'da 23 Kasım gece saat 02.30'da meydana gelen olayda, AK Parti ilçe binası önünde bulunan 3 polis memuru silahlı saldırıya uğradı. Polisler yara almadan kurtulurken, teröristin silahından çıkan kurşunlar, parti binasına da isabet etti. Olaydan sonra kaçan teröristin bulunması için İzmir Emniyeti İstihbarat, Terörlü Mücadele, Asayiş Şube Müdürlükleri ile Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çalışma yürütüldü. 
Araştırmalar sonrasında saldırıyı PKK/KCK terör örgütü üyesi B.Z.'nin gerçekleştirdiği tespit edildi. İstihbarat ve Terör timlerinin, özel harekat polisleriyle yaptıkları operasyonda, B.Z. yakalandı. Teröristin saklanmasına ve tabancayı elde etmesine yardım eden E.Z. ile M.D. de Manisa'da gözaltına alındı. Firari durumdaki 1 kişinin de arandığı açıklandı. 
Gözaltındaki 3 kişiye ait adreslerdeki aramalarda da, saldırıda kullanılan Browning marka tabanca, 9 mm çapında 8 mermi, saldırganın olay sırasında üzerinde bulunan siyah mont, beyaz renkli ayakkabı, koyu renkli bere, siyah – beyaz – gri çizgili atkı ile '3 pala' diye adlandırılan bıçak ve çok sayıda dijital malzeme ele geçildi.
 
Editör: TE Bilişim