Evli ve 3 çocuk babası Musa Şimşek, geçen 12 Şubat'ta Atatürk Mahallesi'ndeki Bağcılık Araştırma Enstitüsü'nün arkasındaki boş kanalda, başına tabancayla ateş edilerek ölü bulunmuştu. Şimşek'in kullandığı taksinin ise 1 kilometre uzaklıktaki Fatih Mahallesi Söğüt Sokak'ta terk edildiği belirlendi. Soruşturma başlatan Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, 200'e yakın işyeri ve Mobese kamerasının görüntülerini inceleyip, şüphelilerin Doğan Ay ile kardeşi Güngör Ay olduğunu saptadı. Uyuşturucu ve hırsızlıktan suç kaydı bulunan iki kardeş, 7 Nisan'da İzmir'den Manisa'ya gelirken polis tarafından yakalandı.

Tutuklanan iki kardeş hakkında 'kasten adam öldürmek'ten ağırlaştırılmış ömür boyu, 'yağma' suçundan da 20'şer yıla hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bugün yapılan son duruşmada, son savunmasını yapan sanık Doğan A., "Ben öldürmek istemedim. Cebimdeki tabanca yanlışlıkla patladı. Yoksa kimseyi öldürmek istemem. Ayrıca taksiciden aldığımız para, ailesine teslim edildi" diye konuştu.

Kardeşi Güngör A. ise kendisinin olay günü taksinin dışında, ağabeyi Doğan A.'nın ise aracın içinde olduğunu ve silah sesini duyduktan sonra baktığında Musa Şimşek'in öldüğünü gördüğünü söyledi.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, Doğan Ay ile kardeşi Güngör Ay'ı, 'adam öldürmek'ten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca iki kardeşe, 'yağma' suçundan da 14'er yıl hapis cezası verildi. Doğan Ay ayrıca, ruhsatsız silah bulundurmaktan 2.5 yıl hapse mahkum edildi.

 

 

Editör: TE Bilişim