FETÖ/PDY terör örgütünün uzantılarına tüm yurtta olduğu gibi Manisa’nın Turgutlu’da ilçesinde operasyonlar sürdürülüyor. Turgutlu’da faaliyet gösteren ve 12 Mayıs 2013 tarihinde dönemin Başbakan yardımcısı Bülent Arınç tarafından açılışı yapılan İbret Öğrenci Yurdu’nda, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce arama çalışmaları yapıldı.
Savcılık izniyle yurtta arama çalışmalarına başlayan emniyet güçleri, kapsamlı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yurtta envanter niteliği taşıyan belgeler ve yurtta ki yönetici olduğu öğrenilen isimler hakkında tahkikat sürerken, yurdun kazan dairesinde evrak yakıldığı iddia edildi. Polis ekipleri yurtta incelemelerini sürdürürken, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Esendemir’de yurtta ki incelemelere katıldı.

Yurdun açılışını Arınç yapmıştı

Turgutlu’da 12 Mayıs 2013 yılında hayırseverlerin ve Turgutlu Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan İbret Öğrenci yurdunun açılışını dönemin Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç yapmıştı.
Açığa alınan komiser tutuklandı
Turgutlu ilçesinde, darbe girişimi sonrasında başlatılan operasyonda açığa alınan 9 polisten biri olan Komiser Yardımcısı Zeynel Yeniay mahkemece tutuklanarak Manisa Cezaevi’ne gönderildi. Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup askerin darbe girişiminde bulunmasından sonra başlatılan soruşturmada açığa alınan Komiser Yardımcısı Zeynel Yeniay evinde gözaltına alındı. Yeniay’ın evinde ve polis merkezindeki çalışma odasında arama yapıldı. Yeniay işlemlerinin tamamlanmasının ardından salı gecesi adliyeye sevk edildi.
Kaynak: iha