Şehir içinden geçerek İstanbul güzergahını kullanana araçlar şehir içerisinde uzun kuyruklar oluşturarak şüpheli çantanın patlatılmasını bekledi.

Saat 15:15’de  Mimar Sinan Bulvarı üzerinde bulunan Şoförler ve Otomobilciler Odası önüne şüpheli bir kişi tarafından bırakılan çantayı gören vatandaşların 155’i aramasıyla bölgede korkulu dolu bekleyiş başladı. Asayiş Şubesine bağlı birimler şüpheli çantanın bulunduğu yere gelerek emniyet şeridi çekti. Terörle Mücadele birimlerine bağlı Bomba Uzmanın gelmesi ile birlikte olay yerine 110 ve 112 ekipleri istendi. Bu arada bomba uzmanı şüpheli çantaya yakın olan tüm işyerleri boşaltılırken yakın konutlarda oturanların balkonlara çıkmamaları için uyarıda bulunuldu. Trafik ekipleri de İzmir’den İstanbul yönüne giden araçları olay yerine 300 metre uzaklıkta durdurdu.

Tüm güvenlik önlemleri alınmasıyla birlikte Bomba uzmanı uzaktan kumandalı patlama yöntemiyle şüpheli çantayı patlattı. Patlatma olayını polisin uyarısına rağmen meraklı vatandaşlar evlerinin balkonlarından ve işyerlerinden şaşkın bakışlarla izledi.

 Patlatılan şüpheli çantanın içerisinde çatal, kaşık, gömlek, sofra bezi ve benzeri ev eşyaları çıkmasıyla birlikte derin bir nefes alındı.

Polis olayla ilgili soruşturmayı çok yönlü biçimde sürdürürken şüpheli çantayı evlerden veya işyerinden hırsızlık işlemini gerçekleştiren vatandaşın şüpheli bakışlarından huylanan hırsızın bırakıp kaçmış olabileceği üzerinde duruluyor.

Editör: TE Bilişim