DHA'nın haberine göre askeri kaynaklar, harekatın başlangıcından itibaren Genelkurmay Karargahındaki Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Genelkurmay İkinci Başkanı Manisalı paşa Orgeneral Ümit Dündar ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile Jandarma Başkanları) ve Kuvvet Komutanlıkları Harekat Merkezlerinde tüm komuta kademesi (Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve karargahların tümü) harekatı yönetmek ve izlemek üzere hazır bulunduğunu söyledi.
 
İŞTE OPERASYONA ŞU ANA KADAR KATILAN BİRLİKLER
 
Askeri harekatına, piyade birlikleri (Mekanize ve havan unsurları dahil), tank ve topçu birlikleri (ÇNRA dahil), geçit açan, mayın temizleyen istihkam birlikleri, muhabere birlikleri, lojistik destek unsurları, hava kuvvetleri hava ve yer destek unsurları (İHA'lar dahil) katılıyor.
 
İSTİHKAM BİRLİKLERİ MAYINLARI TEMİZLEDİ VE TANKLAR HAREKETE GEÇTİ
 
Suriye sınırındaki mayınlar temizlendi. Mayınların temizlendiği bölgelere tanklar sevk edildi.
Suriye'nin Cerablus bölgesindeki terör örgütü IŞİD mevzilerine yönelik hava saldırısı ile topçu ve CNR'lerin yoğun atışları esnasında, tampon bölgedeki mayın temizleme çalışmaları Karkamış'ın Kıvırcık bölgesinin karşısında tamamlandı. Mayın temizleme çalışmaları başka bölgelere kaydırılırken, mayınların temizlendiği alanlara ise tanklar sevk edildi. Öte yandan mayınların temizlendiği bölgeye çekilen tanklar bölgeye konuşlandırılarak, beklemeye başladı. Bir taraftan da iş makineleri ile askeri araçlar için geçiş tünelleri açılıyor.
Editör: TE Bilişim