İzmir'de yapımı devam eden viyadük inşaatında beton dökülmesi sırasında çelik konstrüksiyon iskelenin yıkılması sonucu göçük altında kalarak can veren dört işçiden sonuncusuna da ulaşıldı.


İzmir'in Menemen ilçesi Koyundere Mahallesinde viyadük çalışmaları sırasında iskelenin yıkılması sonucu Mehmet Reşit Işık, Hakan Bilmez, Sefer Aslan ve İbrahim Yurt 150 tonluk göçük altında kalarak can verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ve AKS 110 ekipleri dört işçiyi kurtarmak için saatlerce çalışma yaptı. İşçilerin donan beton arasında kalması üzerine betonu delme çalışmalarıyla birlikte saatler süren çalışmalar sonucu son işçiye de ulaşıldı.
Hayatını kaybeden işçilerden üçünün Van’ın Erçiş ilçesinden, birinin de Manisa’nın Akhisar ilçesinden olduğu bildirildi.
İzmir Valisi Mustafa Toprak da kurtarma çalışmaları devam ederken göçük alanına gelerek, yetkililerden bilgi aldı.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Olayın iş kazası olduğunu ancak oluş açısından da elim bir olay olduğunu belirten Vali Toprak, “Herhangi bir kusur ya da eksiklik varsa onlar bakılıyor. Adli soruşturma da başlatıldı. İş güvenliği uzmanları da hemen incelemelerini yaptı, eksiklik olup olmadığına bakıyorlar. Savcılık olayın oluş saatinden itibaren soruşturmayı yürütüyor. Bununla birlikte üzgünüz. Son kalan kardeşimizin de cesedi çıkarıldı. Olayın oluş saatinden itibaren AFAD, büyükşehir ekipleri, itfaiye, karayolları yetkilileri buradalar. Dört işçi vatandaşımız kaybettik, Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz” dedi.
“SEKİZ VİYADÜK ÇALIŞMASINDA BİR ŞEY OLMAMIŞ”
İşçilerin hayatını kaybettiği yapım çalışmasının karayollarının önemli bir projesi olduğunu belirten Toprak, “Koyundere’ye kadar otoban bitmiş idi. Koyundere çıkışından itibaren Çanakkale’ye kadar rahatlıkla gidilebilecek, Menemen’İ de rahatlatacak bir yoldu. Dolayısıyla 6 kilometrelik bir yol aşağı yukarı Emiralem’e yakın bir kısma kadar da gitmiş olacak ve çalışmalar hızla devam ediyor.Bu manada karayolları müteahhit firmanın mutlaka tedbirleri almış olması gerekiyor ve alınıyor da. Tabi bir olay olduysa bir eksikliği var demektir, ona bakılacak. Dokuzuncu viyadüğün üst noktası dökülüyor, yani sekizinde bir şey olmamış. Dokuzuncusunda böyle talihsiz bir durumla karşılaşıldı, tabi bu soruşturulacak. Ama yitirilen her bir can bizim için kayıp. Her biri ders oluyor aslında bizim için. Ama maalesef olabiliyor bu tarz kazalar ancak yine de tedbirleri detaylı bir şekilde demek ki gözden geçirmek gerekiyor. Yani sekiz tanesi yapılmış, bir şey olmamış ama dokuzuncusunda böyle bir şey olabiliyor.”
“TERÖRE DESTEK VERENLER AKILLARINI BAŞLARINA ALMALI”
Şırnak’ta yolda güvenlik taraması yaparken teröristlerin saldırısı sonucu ölen şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyen Toprak, “Terörsitlerce haince ve hunharca mayın patladıktan sonra da ordaki ekibe yönelik halkın güvenliğini temin etmeye çalışan vatan evlatlarına gerçekleştirilen hain saldırıda şehitlerimiz oldu. Onlardan biri de İzmir’in Buca ilçesinde yaşayan Abdulkadir Pektaş’tı. Burda da bir kaza var, istenmeyen bir şekilde gerçekleşmiş kişiler kusurlu ya da kusursuz bilemeyiz. Ama bu ülkede bir ve beraber yaşamak için bir araya gelmiş halkımıza ihanet etmek suretiyle, birbirine düşürmek suretiyle tamamen kandan beslenenlerin ortaya koymuş olduğu sevgisizliğin ve maalesef kin ve nefretle doldurulmuş, insanlıktan bir haberlerin bağlılığı suretiyle bir saldırı sonucu bugünki olayda şehit verdik.Şehitlerimizin havalimanına getirilişi sırasında ailesi ve vatandaşların ‘Bu kan ne zaman bitecek? Bu ihanet şebekesi ne zaman çökertilecek? Birlik ve beraberlik içinde yaşayan insanlarımıza kast eden bu hainler ne zaman ihanetlerinde vaz geçecek?’ dediklerine şahit oldum. Biz de bir an önce bunların akıllarını başlarına almalarını diliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti her türlü tedbiri alabilecek, lanet şebekelerini de çökertecek güçte, net, açık ve sarihtir. Umuyoruz ki bu yanlış yoldan bir an önce dönerler. Tüm bu yanlış yoldaki teröristlere destek veren ihanet şebekelerinin de bir an önce akıllanmasını başlarına devşirmelerini diliyoruz” diye konuştu.
“TÜRKİYE, BUNLARI YOK EDECEK GÜÇTEDİR”
Türkiye’nin çevresinde sava ş ortamını örnek gösteren Vali Toprak şöyle devam etti: “O çatışmaların nelere mal olduğunu görüyoruz ve ordaki kim olursa olsun halkın, adeta bdeğişik noktalara savrulduklarını görüyoruz. Çevremizdeki olaylara baktığımızda, birliğimizin, beraber yaşamanın ve geleceğe beraber gitmenin önemini daha iyi kavrıyoruz. Bir an önce bu gözyaşlarının dinmesini ve göz yaşı döktürenlerin de ihanet şebekelerinin de bir an önce kendilerine gelmelerini ve birilerine payanda olmaktan, birilerine hizmet etmekten, birilerine hizmet etmek için ülkemizde kan döktürmek de bir an önce vazgeçmelerini diliyoruz. Yoksa Türkiye Cumhuriyeti Devleti hakikaten 78 milyonuyla, tüm güvenlik güçleriyle, devletiyle birlikte bunları yok edecek güçtedir.”

Editör: TE Bilişim