Erzurum'da intihar eden Çocuk Mahkemesi Hakimi Alaattin Çambel'in Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndaki FETÖ'cüler tarafından ölüme sürüklendiği, 2 bin 847 hakim ve savcının meslekten atılma gerekçesinde yer aldı. 
Kararı değerlendiren Alaattin Çambel'in eşi Nalan Çambel, "O dönem sadece biz değil çevremizdeki bir çok kişi mağdur edildi. Tek isteğim eşimin yattığı yerde rahat olması" dedi.  Erzurum Adliyesi'nde görevli Çocuk Mahkemesi Hakimi 46 yaşındaki Alaattin Çambel, 19 Ocak 2014 tarihinde merkez Yakutiye İlçesi Kazım Karabekir Mahallesi'ne bağlı Terminal Caddesi'ndeki adliye lojmanlarındaki evinde beylik tabancası ile kalbine sıktığı tek kurşunla yaşamına son verdi. Adliyenin 'Gülen yüzü' olarak tanınan 13 yıllık Hakim Alaattin Çambel'in ölümü mesai arkadaşlarını yasa boğdu. Evli 2 çocuk babası olan Alaattin Çambel, memleketi Manisa'da toprağa verildi.

  "BİLE BİLE ÖLÜME MAHKUM EDİLDİ”  

Alaattin Çambel'in intiharından yaklaşık 2.5 yıl sonra çevresi tarafından çok sevilen hakimin FETÖ'cü HSYK kurulu tarafından ölüme sürüklendiği ortaya çıktı. 15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrası geçen 24 Ağustos'ta 2 bin 847 hakim ve savcının meslekten atılma gerekçesinde Erzurum Adliyesi'nde görev yapan Çocuk Mahkemesi Hakimi Alaattin Çambel'in intiharı da yer aldı. 61 sayfalık gerekçeli kararın 20'nci sayfasında FETÖ/PDY'nin, devleti ele geçirmek maksadıyla gerçekleştirdiği bazı tasarruflara sözde bir meşruiyet kazandırmak amacıyla geçmiş dönemde yapılan bazı denetimlerde, performans değerlendirme ve geliştirme formlarının, gerçek durumla bağdaşmayan şekilde düzenlenmesi suretiyle örgüt mensubu olan hakim ve Cumhuriyet savcılarının unvanlı görevlere atanmasının önünün açıldığı vurgulandı. 
Kararda, "Örgütün hedef olarak gördüğü hakim ve Cumhuriyet savcılarının unvanlı görevlere atanmasının engellendiği yahut unvanlı görevde olan bazı hakim ve Cumhuriyet savcılarının bu görevlerden alındığı, kendilerinden olmayan hakim ve Cumhuriyet savcılarının unvanlı görevlere atanmaları bir yana, sağlık sorunları gibi mazeretlerinin dahi nazara alınmayarak adeta ölüme sürgün edildikleri, akla ilk gelen örneğin hakim Alaattin Çambel olduğu, soğuk iklimin tetikleyici bir etken olduğu Crohn hastalığına düçar olan ve bu hastalığına dair de özlük dosyasında sağlık kurulu raporu bulunan hakim Alaattin Çambel'in, 2011 yılı yaz kararnamesiyle Ceyhan ilçesinden Türkiye'nin en soğuk ili olarak bilinen Erzurum iline tayin edildiği, atamaya karşı yaptığı itirazların reddedildiği, 2 yıl çalıştıktan sonra 2013 yılı yaz kararnamesiyle hastalığının arttığını belirterek başka herhangi bir yere atamasının yapılmasını talep ettiği ancak dönemin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun bu talebe duyarsız kalarak adı geçen hakimi adeta bile bile ölüme mahkum ettiği, hastalığı ilerleyen ve uğradığı zulme daha fazla dayanamayan hakimin tüm çabaları sonuçsuz kalınca 19 Ocak 2014 tarihinde intihar ederek yaşamına son verdiği" denildi. 
 
"TEK MAĞDUR BİZ DEĞİLDİK” 


 Kararı değerlendiren Alaattin Çambel'in karısı Nalan Çambel, eşini kaybettiğinden dolayı çok üzgün olduğunu bildirdi. Nalan Çambel şunları söyledi:   "O dönem sadece biz değil çevremizdeki bir çok kişi mağdur edildi. 'Asla Doğu'ya gitmeyiz, burada görev yapmayız' demedik. Sadece soğuk olduğundan dolayı Erzurum'u istemedik. Verilirse de Diyarbakır, Şanlırurfa gibi sıcak bölgeler olsun istedik. Eşim AdanaCeyhan'da görev yapmadan önce Sivas Zara'daydık. Orası da soğuktu. Alaattin orada gerçekten çok zorlandı. Neyseki kendisinin daha önceki mesleği sağlık memuru olduğu için tedavisini kendisini yapabiliyordu. Sağlık memuru olmamış, Alaattin bir takım şeyleri bilmiyor olsaydı, biz sürekli hastanede olacaktık. Sürekli hastanelere gitmediysek biz sadece bu Alaattin'in sağlık bilgisinden kaynaklıydı. Eşimin konuşulmasını artık istemiyorum. Tek isteğim Alaattin'in yattığı yerde rahat olması."  Öte yandan Alaattin Çambel'in Erzurum Adalet Sarayı önünde yapılan cenaze töreninde HSYK tarafından meslekten atılan bazı hakim savcılar da vardı.
Editör: TE Bilişim