MANİSA'DA YOLSUZLUK OPERASYONU 

İzmir polisinin Gümrük Müsteşarlığı Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TASİŞ) İzmir Şube Müdürlüğü'ne yönelik ihale yolsuzluğu operasyonunda Manisa başta olmak üzere 8 ilde gözaltına alınan 60 kişinin sorgusu devam ediyor.
Edinilen bilgiye göre, 1.5 yıl önce gelen bir ihbar mektubu ile harekete geçen İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gümrük Müsteşarlığı Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TASİŞ) İzmir Şube Müdürlüğü'ne yönelik çalışma başlattı. Teknik ve fiziki takibin ardından bu sabah İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya, Manisa, Denizli ve Mersin'de 100 ayrı adrese bin polisle eş zamanlı operasyon düzenlendi. Özel harekat ekiplerinin de yer
aldığı operasyonda, aralarında TASİŞ İzmir Şube Müdürü N.Ç., 4 şube çalışanı ve çok sayıda iş adamının da bulunduğu 60 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda silah ele geçirildi.
İzmir'de hafriyat işi yapan iş adamı G.N. liderliğindeki çetenin gümrük mallarının satışıyla ilgili ihale şartları, ihaleye katılanlar ve verilen teklif içerikleri konusunda bilgi akışı sağladıkları, ihalelere anlaşmalı oldukları şirketlerin katılımını sağlayarak rekabet ortamı yaratmış gibi gösterdikleri, ihaleye dışarıdan katılmak isteyen firmaları da menfaat veya tehditle çekilmelerini sağladıkları iddia edildi.
Operasyonda gözaltına alınan zanlılar, İzmir Bozyaka semtindeki Asayiş Şube Müdürlüğü'nde parmak izlerinin alınmasının ardından Yeşilyurt Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Zanlıların buradaki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

ü

Editör: TE Bilişim