HABER:SERKAN  ÖZCAN
Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz gece sabaha karşı 04.30 sıraları Saruhanlı İlçesi İshakçelebi mahallesinde bir tekel bayisi soymak isteyen şahıs son işinde yakayı ele verdi.
Alınan   bilgiye  göre gözüne  kestirdiği Tekel bayinin arka   sokağına  aracını bırakan soyguncu  yol üzerinde  bulunan  tekel bayinin   kapısının  kilidini kırarak  içeriye girdi.
İçki ve sigaraları bir torbaya koyan hırsız tam kapıdan çıkmak üzereyken çevrede bulunan bir vatandaşın bağırmasının ardından elindeki içki ve sigara dolu torbayı  ayrıca  arka sokağa park ettiği aracını bırakarak olay yerinden hızla kaçtı.
Vatandaşları ihbarı üzerine olay yerine Saruhanlı İlçesi Jandarma ekipleri sevk edildi.
Çevrede araştırma yapan Jandarma ekipleri Tekel bayisinin arka sokağında terk edilmiş bir araç buldu.
Araç üzerinde inceleme yapmalısı için Manisa İl Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Ekibi İstendi.

OLAY YERİ İNCELEME EKİPLERİ SAATLERCE ÇALIŞTI
Olay yerine gelen İl Jandarma Komutanlığına bağlı Olay Yeri Ekibi araç üzerinde ve içerisinde yapılan incelemede hırsızlık olaylarında kullanılan, boyunluklu kapşon, boru anahtarı, muhtelif marka çalıntı sigara paketleri, inşaat eldiveni, daha önceden çalınan sigaraların dökümü yapılmış ajanda ele  geçirildi.
 Terk edilmiş aracın plakasında yola çıkılarak, Y.A isimli şahısı tespi ederek Akhisarda yaşadığı öğrenildi. Akhisara giden Jandarma ekipleri şahıssı   oturduğu kahvede  kıskıvrak yakaladı.
Göz altına alınan şahıs Manisa’ya getirilerek ifadesi alındı.ifadesi alınan  Y.A’nın daha  öncede Akhisar, Saruhanlı, İzmir bölgesinde market ve tekel büfelerİ soyduğu anlaşıldı.
 Göz  altına alınan  Y.A İfadesinin ardından Çıkarıldığı Saruhanlı adliyesinde Adli kontrolle serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilişim