Manisa’da kendilerini hakim ve polis olarak tanıtıp bir vatandaşı telefonla arayarak 70 bin TL dolandırmaya çalışan 2 şüpheli polisin başarılı operasyonu ile gözaltına alındı. Sahte hakim ve polis, vatandaşın getirdiği 70 bin TL yerine gazete parçaları ile karşılaşınca kendilerine tuzak kurulduğunu anlayıp kaçmaya çalıştılar. Kaçmaya çalışan iki kafadar polis tarafından kıskıvrak yakalandı. 
Bir vatandaşı arayarak kendilerini hakim ve polis olarak tanıtan M. F. (34) ve M. A. (37) isimli şahıslar vatandaşı dolandırmak isterken Manisa Polisinin başarılı operasyonu ile kıskıvrak yakalandı.
Dün sabah saatlerinde Manisa merkezde esnaflık yapan H.A.'yı arayan iki kişi kendilerini polis ve savcı olarak tanıttı. H.A.'ya kendisini polis olarak tanıtan kişi ‘Sizin banka hesabınızdan terör örgütüne belli bir miktar aktarım olmuş. Şimdi bu işin kimin yaptığını takip ediyoruz. İşi takip edebilmek için bize belli bir miktar para vermeniz gerekir. Bu para daha sonra devlet tarafından geri ödenecektir. Eğer bir işlem yapmazsanız hapis cezasıyla cezalandırılacaksınız' dedi. Bunun üzerine telaşlanan H.A. telaşlı bir şekilde evden ayrılınca eşinin dikkatini çekti. H.A.’nın eşi durumu bir akrabasına ileterek olayın polise yansımasını sağladı. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı dolandırıcılık masası ekipleri kısa zamanda H.A.'yı özel bir bankadan para çekmeye çalışırken yakaladı. H.A. ve polisin ortak çalışması sonucu ise kendilerini hakim ve polis olarak tanıtan iki kişi kıskıvrak yakalandı.
Dolandırıldığını anlayan esnaf H.A., sahte hakime bankada bir sıkıntı çıktığını belirterek kendisini 15 dakika sonra aramasını istedi. Ardından H.A. ve Dolandırıcılık Masası ekipleri, iki kişiyi yakalamak için bir plan kurdu. Sahte hakim 15 dakika sonra tekrar H.A.'yı arayarak, ‘İşlemi halettin mi' dedi. H.A. ‘Evet para hazır. Nereye getireyim' sorusuna sahte hakim parayı önce CBÜ Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi'nin bahçesine getirmesini istedi. H.A.'yı hastane bahçesinde takip eden iki kişi daha sonra H.A.'nın polis tarafından takip edilmediğini görünce, bu sefer parayı Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı'nın atındaki boş bir yere bırakmasını istedi. Sahte hakimin talebi üzerine H.A. içinde para olan poşeti Köprülü Kavşağın altındaki boş bir alana bıraktı ve uzaklaştı. 15 dakika sonra poşetin olduğu alana yanaşan bir otomobilden bir kişi inerek parayı almak istedi. Poşeti açan kişi para yerine para şeklinde kesilmiş gazete kağıtları görünce kandırıldıklarını anlayarak kaçmak istedi. Kaçmak isteyen şahıs polis tarafından kıskıvrak yakalanırken, otomobilin içindeki kişi ise olay yerinden kaçmaya çalıştı. Polisin yarım saat süren kovalamacasının ardından otomobilin içindeki kişiyi de kıskıvrak yakaladı.
Polis tarafından kıskıvrak yakalanan kişilerden kendisini hakim olarak tanıtan kişinin M. A. (37), polis olarak tanıtan kişini ise M. F. (34) olduğu öğrenildi. Kişilerin telefon dolandırıcılığından daha önceden de sabıkası olduğu ve Şanlıurfa'dan Manisa'ya gelerek tespit ettikleri kişileri dolandırmaya çalıştıkları öğrenildi. Yakalanan iki kişi Manisa Devlet Hastane'sinden sağlık raporu aldıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Editör: TE Bilişim