ÖZEL HABER:CEMİL SEVAL

126 OLAY

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince son 90 gün içinde toplam 126 yapılan yankesicilik ve dolandırıcılık olayının yaşandığı ortaya çıktı.

Teşkilatın son 3 aylık verilerini açıklayan Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, 126 olayın 95’inin hırsızlık olduğunu bu olaylarda 88 kişinin yakalandığını ve 20 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiğini söyledi. Ceren ayrıca son 3 ayda 31 dolandırıcılık olayında ise 28 kişinin yakalandığını ve 5 kişinin tutuklandığı bilgisini verdi.

105 KİŞİ TUTUKLANDI

Hakkında yakalama emir nedeniyle aranması olduğu tespit edilen 313 kişiden 105 kişi tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

CEREN: "KİMSE PARA İSTEMEZ”
Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren yaptığı açıklamada; “Biz emniyet müdürlüğü olarak halkın güvenini ve huzuruna sağlamakla mükellefiz. Fakat gün geçmiyor ki dolandırıcılık olaylarının ardı arkası kesilmiyor. Manisalı vatandaşların artık bu tür dolandırıcılık olaylarına kanmaması gerekiyor. Hiç bir savcı, hiç bir polis vatandaşı arayıp para istemez. Hiç bir savcı vatandaşın telefonuna mesaj atarak para istemez. İnsanların bu tarz olaylara karşı daha hassa olması gerekiyor. Böyle durumlarla karşılaştıkları zamanlarda hemen 155’i arayıp durumu bizlere bildirmeleri gerekiyor. Bizler vatandaşlarımıza hizmet etmek için varız” dedi.

Editör: TE Bilişim