Manisa eski Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, emniyet müdürlüğü görevinden alınmasına neden olan 'başörtülü kadınlara kelepçe takılması' olayını, FETÖ/PDY'nin kendisine oynadığı bir oyun olarak değerlendirdi. Tayfur Erdal Ceren, FETÖ'nün mali yapılanmasını Türkiye'de ilk kez Manisa'da ortaya çıkardıkları için hedef haline geldiğini söyledi.

Manisa'da görev yaptığı dönemde, FETÖ'den gözaltına alınan başörtülü kadınlara kelepçe takılması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında hakkında soruşturma açılıp açığa alınan, daha sonrasında ise emniyet başmüfettişliği görevine atanan ve kentten ayrılan eski İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, DHA'ya telefonla açıklama yaptı. Olayı komplo olarak değerlendiren ve arkasında FETÖ'cülerin olduğunu öne süren Ceren, "Komployu yapanlar FETÖ'cüleri masum gibi gösteren kişilerdir. Bu olaydan dolayı ceza almadım. 15 Temmuz'dan sonra 'kelepçeden dolayı herhangi bir suç yoktur' diye celp yazısı geldi. Niye açığa alındım, niye böyle bir şey oldu onu da bilmiyorum. Tam FETÖ'nün oyunu" dedi. 

'PARA AKIŞINI DEŞİFRE ETTİM, HEDEF OLDUM'

Türkiye'de ilk kez FETÖ'nün para akışının Manisa'da deşifre edildiğini, bu yüzden hedef haline geldiğini anlatan Ceren sözlerini şöyle sürdürdü: 

"FETÖ olayında son aşamada ben zaten kimseyi dinlemedim. Savcılıkla birlikte yapıyorduk. Türkiye'de ilk defa Manisa'da FETÖ'nün mali konularına, mali kaynaklarına esas örgütlendiği yere giren Manisa polisidir, Manisa adliyesidir. En çok bu örgütü rahatsız eden bu oldu. FETÖ olayında bu kadar çok saldırı yapmalarının sebebi yardım kampanyalarını, Bank Asya'daki oyunları ortaya çıkarmam onları rahatsız etti. Onun için belden aşağı vurmaya çalıştılar. Ben dedim ki Ankara Savcılığı bunların terör örgütü olduğuna dair o zamanlar iddianame hazırladı, bunların terör örgütü olarak kabul ediyoruz. Silahlı terör örgütü dediğim zaman kıyameti kopardılar. Ben az bile söylemişim. Ben bile bu kadarını beklemiyordum. Benim annem de hacı, başörtülülerle niye uğraşacağım ben. Bir oldu bittiye getirdiler, devlet memuru olduğumuz için de sesimizi çıkaramadık."
DHA

 
Editör: TE Bilişim