Manisa polisi Fetullahçı Terör Örgütünün ABLA yapılanmasını çözdü ve çökertti. 15 Temmuz darbe kalkışması sonrasında yapılan operasyonlar neticesinde örgütün kadın temsilcilerini mercek altına alan polis geçtiğimiz günlerde örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle 41 cemaat ablasını gözaltına aldı. 
Aralarında il imamesi E.U ve örgütün para kasası S.T ile 11 bölge sorumlusu kadının yer aldığı kadınlar yapılan sorgularının ardından bugün hakim karşısına çıktı. 41 örgüt üyesi kadından 33'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. 8 ABLA ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 
11 BÖLGE SORUMLUSU
FETÖ'nun Manisa'daki kadın yapılanmasını da çözen polis merkezde 11 bölgede örgütlenen kadınları çözdü. Buna göre Mesir, Alaybey, Çarşı, Ulupark, Muradiye, Laleli, Hafsa Sultan, Feza, Mevlana, Karaköy ve Sanayi olmak üzere kadınların 11 ana bölgede faaliyet gösterdiğini anladı. 
Yapılan sorgularda bölge sorumlularına bağlı sohbet grupları ile öğrenci evlerini de tespit eden polis buna göre yapılanma şemasını çıkardı. 
33'Ü TUTUKLANDI 
Manisa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Manisa İl Emniyet Müdürlüğünce yürütülen soruşturma kapsamında cemaat ablaları hakim karşısına çıkarıldı. Mahkeme 33 kadının tutuklanmasına hükmederken 8 zanlı da adli kontrol şartıyla serbest kaldı. 
Buna göre örgütün ABLA yapılanmasından olduğu tespit edilen A.Y, A.Ü, B.B, E.Y, E.Ö, E.U, E.U, F.E, F.K, F.B, G.D, G.K, H.E.S, M.T, N.T, N.Y, P.G, P.K, R. E, S.D, S.T, S.A, Ü.E, Z.G.O, Z.K, S.Ö, E.Ö ve E.Y tutuklandı. 
Mahkeme S.C.Y, N.Ö, N.H, E.A ve F.G'nin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.
Editör: TE Bilişim