15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişimi sonrasında kararlı çalışmalarını sürdüren Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri örgütün her kademesine yönelik operasyonlarını kararlılıkla sürdürüyor. Gözaltına alınan 1 vakıf mütevelli heyeti başkanı, kayyum atanan firmanın muhasebe müdürü ve çalışanı ile ihraç edilen 1 öğretmen adliyeye getirildi.
Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından daha önce gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 4 kişi sağlık kontrolleri sonrasında adliyeye sevk edildi. FETÖ’yle bağlantısı bulunduğu tespit edilen Akyazılı Orta ve Yüksek Eğitim vakfı 9’ncu dönem mütevelli heyeti başkanı olan Haydar E. (60), kayyum atanan Lidya Konserveciliğin muhasebe müdürü Levent D. (49) ile muhasebe departmanı çalışanı Elmas B. (35) ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında görevinden ihraç edilen Bilal B (31) isimli öğretmen Turgutlu Adliyesine getirilerek savcı karşısına çıkarıldılar.
Mahkemeye çıkan şahıslardan muhasebe müdürü Levent D. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, yazılı Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı 9’uncu dönem mütevelli heyeti başkanı Haydar E., Elmas B. ve öğretmenlikten ihraç edilen Bilal B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: iha