Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Manisa’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. 8. görev yerinin Manisa olduğunu söyleyen Çiçekli, ülkenin ve memleketin zor dönemden geçtiğini ifade ederek, yargının bir mensubu olarak millete en iyi şekilde hizmet etmek istediğini söyledi. 2 ay içerisinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 726 davanın açıldığını kaydeden Çiçekli, “FETÖ ihanet şebekesi olduğundan hiçbir şüphe yok. Bu ihanet şebekesi devletimizin bekasına yönelik bir tehdittir. Bunun için bu şebekenin içerisinde suç teşkil edecek eylemlerde ve faaliyetlerde bulunan kişileri tespit edip, onların soruşturmasını yapıp, en kısa sürede kovuşturma aşamasına geçirmek, yani millet adına karar veren yargılama makamına tebliğ etmektir. 'Geç tecelli eden adalet, adalet değildir' düşüncesiyle biz etkin ve hız bir şekilde, adaletli bir şekilde soruşturma yapıp en kısa sürede suç işleyenlerin cezalandırılması asıl derdimiz olacak” dedi.
Manisa'da açılan davalar hakkında bilgi veren Çiçekli, “Dava açıldıktan sonra 1 kişiye 10 yıl 6 ay, 2 kişiye 9 yıl, 2 kişiye 8 yıl 9 ay, 7 kişiye 7 yıl 6 ay, 21 kişiye 6 yıl 3 ay, 1 kişiye 4 yıl 4 ay 15 gün, 1 kişiye 4 yıl 1 ay 15 gün, 1 kişiye 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi. 2 kişiye beraat olmak üzere Manisa 2 ve 3. Ağır Ceza Mahkemelerinden toplam 38 kişi hakkında karar verilmiştir. Mahkemelerde açılan davalar neticesinde ciddi cezalar çıkıyor. Adalet en kısa sürede yerini buluyor. Suç işleyenler cezalandırılmış oluyor. Savcılık aşamasında toplam 913 dosyamız var. Bunlar merkezdeki davalardır. İlçelerde zamanla gelecek. 622 tutuklu bulunuyor. 2 bin 387 kişi tutuksuz yargılanan bulunuyor. Bunlar içinde suç işleyen için en kısa sürede dava açılacak. Suçsuz olanlarla ilgili de kararlar verilecek. FETÖ bürosunda 6 cumhuriyet savcımız görev yapıyor. Suç işleyenler cezalandırılacak, suç işlemeyenler ise rahat olsun. Vatandaşlarımız hukuka güvensinler, adalete güvensinler. Hakim ve savcılarımız gece gündüz demeden mücadele ediyor" diye konuştu.
Çatı davaların en kısa sürede açılacağını söyleyen Çiçekli, dava sayısının iki ya da üç katına çıkabileceğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim