İzmir’de 2005 yılında cinayete karıştığı iddiası ile yargılanarak 14 yıl hapis cezasına çarptırılan Yunus Kalkan’a (29) yatmakta olduğu Manisa E Tipi Cezaevi’nde  işkence yapıldığını iddia eden  Ailesi, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

İŞKENCE SUÇU İŞLEYENLER CEZALANDIRILSIN

Oğlunun 1 Kasım 2014 tarihinde hayati tehlikesi oluşacak şekilde gardiyanlar tarafından dövüldüğü ve işkence yapıldığını iddia eden Baba Kemal Kalkan, işkence suçu işleyen şüphelilerin cezalandırılmasını istedi.

Baba Kalkan’ın iddiasına göre Yunus Kalkan, 1 Kasım  gününü 2 Kasıma  bağlayan gece saat 2:00 sularında  adını S.K. olarak bildiği baş memur ve yanındaki 8-9 gardiyan tarafından odasından sürekli copla vurulmak sureti ile çıkartılarak  boş bir  alana götürüldü. Burada bacaklarına, sırtına, kollarına sürekli vuruldu. Devam eden işkence sırasında ismini H. olarak bildiği müdür yanlarına gelerek “Seni Şakran cezaevine gönderecektim şimdi gözünü küpçülerde aç da gör” diyerek tehdit etti. Yunus Kalkan darp edilirken özellikle  vücudunda bulunan kesiklere vuruldu ve mevcut dikişlerinin açılmasına çok fazla kan kaybetmesine neden oldu.

HAYATİ TEHLİKESİ MEVCUT RAPORU VERİLDİ

Manisa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yunus Kalkan’ın hastane kayıtlarına girişi   ‘Dayak sonrası muayene ve gözlem’ olarak geçti.  Yunus Kalkan Hastane’nin Adli Raporu’na hayati  tehlikenin mevcut olduğu yazıldı.

DENİZLİ CEZAEVİNDE DE İŞKENCE GÖRDÜ

Cezaevi idaresi ve gardiyanların işkence suçu işledikleri iddiasının altını çizen baba Kemal Kalkan, 2006 yılından bu yana cezaevinde bulunan ve yaşadıklarından dolayı psikolojik rahatsızlıkları olan oğlunun,  2009 yılında da Denizli Cezaevinde işkenceye maruz kaldığına dikkat çekti.

YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET ETTİ

Denizli’den Manisa’ya gönderilen Yunus Kalkan’ın burada da işkence gördüğünü vurgulayan Kemal Kalkan, oğlunun psikolojisinin düzelmesi için tedavi edilmesini ve işkence yapan gardiyanların cezalandırılması için yetkilileri göreve davet etti.

Editör: TE Bilişim