Manisa’nın Kula ilçesi Zaferi Mahallesi sakini kadınlar yaklaşık bir yıl önce açılan ve hala asfaltlanmayan yolda eylem yaptı. Traktörlerle yolu trafiğe kapatan kadınlar, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula Koordinatörü Cihan Biçer’in yolun asfaltlanacağına dair söz vermesinin ardından eylemlerine son verdi.

Kula Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yürütülen çalışmalar kapsamında uzun yıllardır kullanıma kapatılmış tali yollar gün yüzüne çıkarılarak mahalle aralarındaki yol sorunları giderilmeye çalışılıyor. Bu çalışmalar kapsamında yaklaşık bir sene önce Kula Belediyesi tarafından Zaferiye Mahallesi’nde dökümhane arkasında bulunan Piri Reis Caddesi ile eski Zafer okuluna giden yol açılmış ancak yola asfalt dökümü gerçekleştirilmemişti. Açılan tali yolun bugüne kadar asfaltlanmamasını mahalleliler traktörlerle yolu kapatarak protesto etti. Kula Belediyesi yetkililerine defalarca bu konu için danıştıklarını ve bugüne kadar hiçbir çalışmanın yapılmadığını ifade eden mahalle sakinleri, belediye yetkililerinin yola asfalt sözü verene kadar yolu trafiğe açmayacaklarını söyledi. Bu sırada yolun kadınlar ve traktörlerle kapatıldığını gören araçlar geri dönmek zorunda kaldı.

Açılan yoldan araçların geçişi sırasında çıkan tozlardan dolayı evlerinin balkonlarına dahi çıkamadıklarını ifade eden mahalle sakini kadınlar, "Yol açıldığı günden bu güne kadar oluşan bu sıkıntıdan bıktık. Balkonlarda oturamıyoruz. Çamaşırlarımızı dışarıya seremiyoruz. Ne yapacaklarsa nasıl çözüme kavuşacaksa bir an önce yapılsın. Yol açıldığından beri çıkan bu tozlar iyice beynimize işledi. Yaz geldi yemeklik salça yapacağız, ama yapacak olduğumuz yemeklikleri dışarıda sermemiz gerekiyor. Fakat oluşan bu tozlar sağlıklı yaşamamıza dahi engel oluyor. Defalarca belediyeye ilettik bize sabredin diyorlar. Daha ne kadar sabredeceğiz. Evden dışarı çıkınca gözümüzü açamıyoruz toz topraktan" ifadelerini kullandı.

Bir üst mahallede oturduğunu ifade eden bir vatandaş da, evinin yeni açılan yola uzak olmasına rağmen oluşan toz topraktan rahatsız olduğunu, pencerelerini dahi açamadığını söyledi.

Biçer’den mahalle sakinlerine söz

Yolu kapatan mahalle sakinleri, Kula Belediyesinden yetkililerin gelip söz vermeden yolu açmayacaklarını söylemeleri üzerine Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula Koordinatörü Cihan Biçer ile Kula Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdür vekili Kamil Altıparmak yolu kapatan mahalle sakinlerinin yanına geldi. Mahalle sakinlerinin sıkıntılarını dinleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula Koordinatörü Cihan Biçer, asfaltlama çalışmasının yapılabilmesi için ham maddenin ilçe dışından temin edildiğini aktardı. Biçer, yolu kapatan mahalle sakinlerinin yanında Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Şube Müdürlüğü Salihli Şantiye şefi Numan Sözer ile telefonla yaptığı görüşmede en kısa sürede yolun asfaltlanacağının sözünü verdi. Biçer Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Şube Müdürlüğü Salihli Şantiye şefi Numan Sözer ile telefonla yaptığı görüşme sonrasında, "Yaklaşık 20 yıldır açılmayan yolu açarak mahalle aralarındaki trafik sıkıntılarını çözmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda açtığımız bu yolda asfalt Salihli ilçesinden çıkış yapamadığı için biz de asfalt atamıyoruz. Numan Beyle telefonda yaptığım görüşme sonrasında asfaltın önümüzdeki hafta içerisinde çıkacağını söyledi. Asfalt bize ulaşır ulaşmaz ilk işimiz bu yolda çalışma yapmak olacak. Büyükşehir Kula koordinatörü olarak 15 gün içerisinde size bu yolu asfaltlayıp taş döşeyeceğimize söz veriyorum” dedi.

Mahalle sakini kadınlar Biçer’den aldıkları asfalt sözünün ardından eylemlerine son vererek trafiğe kapattıkları yolu açtı.
Kaynak: iha