HABER:CEMİL SEVAL

Korkunç olayda amcası ve kuzeni başta olmak üzere toplam 5 kişi yaralandı.Köylüler tarafından özel araçlar ve ambulanslarla hastanalere taşınan yaralılar Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi ve Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındılar. Olayın şüphelisi olan köy muhtarı İ. Ç. ise jandarma birimlerince silahıyla birlikte gözlem altına alındığı belirtildi.

Gece saat 00:45’de Uzunburun köyünde meydana gelen olay şu şekilde gelişti. Köy Muhtarı İ. Ç. ve köylüler, köy kahvesinde buluştu. Muhtar Ç.nın farklı köyden gelen akrabaları ile köylüler arasında ‘Mera’ tartışması yaşandı.Taraflar arasında ağız dalaşıyla başlayan tartışmaya muhtar belinden çıkarttığı silahıyla kurşun yağdırarak yanıt verince ortalık savaş alanına döndü. Muhtar İ. Ç.’nin silahından çıkan mermiler önce amcası H. Ç.’ya sonra da kuzeni Ş. Ç.’ya isabet etti.Mermilerin daha sonra adresleri ise M. Ç., C. A. ve seçimlerde muhtar adayı olan A. Ç. oldu.

Yaralılar köydeki özel araçlarla ve olay yerine gelen ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Durumu Ağır olan M. Ç. Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesinde ameliyata alınırken C. A.’da aynı hastanede tedavi altına alındı. Diğer yaralılar Muhtar Adayı A.Ç.,H.Ç. ve Ş. Ç. ise Merkez Efendi Devlet hastanesinde tedavi altına alındı.

HASTANE BAHÇESİ VE ACİL ÖNÜNDE 2. ARBEDEYİ POLİS GÜÇLÜKLE ÖNLEDİ

Olayı öğrenen her iki tarafın yakınları Muhtar İ. Ç.’nın yakınlarının tedavi gördüğü hastaneye gelerek burada karşı tarafa saldırıda bulundu. Emniyet birimleri hastaneye çok sayıda polis kuvveti sevk ederek tarafları birbirinden biber gazı sıkarak ayırabildi. Hastane bahçesi ve acil önünde çıkan kavgada ise D. Y., Ş. G.’da çeşitli yerlerinden yaralanmaları sonrası hastanede tedavi altına alındı.Jandarma birimleri köydeki tarafları toplarken polis de hastanede yaşanan olaylar sonrasındaki tarafları da toplayıp geniş çaplı soruşturma başlattı.

OLAYIN GEREKÇESİ ‘MERA VE SEÇİM MAĞLUBİYETİ’

Muhtarın silahından çıkan mermilere hedef olanlar ve olaylarda muhtarın yakınları tarafından dövülen son yerel seçimlerde muhtar adayı olan ve İ.Ç. karşısında 59’a 57 oyla seçimi kaybeden muhtar adayı A. Ç. çıkan olayların tek sorumlusunun muhtar İ. Ç. olduğunu dile getirerek;  “Muhtarımız yıllardır köyün çeşitli meralarını köyün dışınkilere peşkeş çekiyor.Köylüler olarak bu gidişatın yanlış ve yasaya uygun olmadığını dile getirerek kendisini uyarmamıza rağmen o bizim sözlerime kulak asmadı.Köylüler bu nedenle çok gergin idi.Son yerel seçimlerde köylüler benim aday olmamı istedi bende aday oldum.Fakat seçim günü çok sayıda seçmeni köyün dışından farklı yerleşim birimlerinden araçlarla taşıyarak oy kullandırarak seçimi iheli biçimde 2 oy farkla kazandı.Köyün bir çok arazisini Manisa Belediyesince oluşturulan yeni Katı Atık çöp depolama tesislerine tahsisini yaptı bunu yaparken bize danışmadı tüm bu olaylar köylülerin sinirlerinin üst seviyeye çıkmasına neden oldu.Olay geceside muhtarın yakınları ile aramızda yine peşkeş çekilen meralarla ilgili tarşıma yaşandı muhtar da belindeki silahla üzerime mermi yağdırdı.Yaralananlar arasında kendisinin öz amcası ve kuzeni de bulunuyor.Gözü o denli dönmüş ki akrabasını bile görmemiş” dedi

 KÖYLÜLER VALİLİK OLAYI EL ATSIN

Köylüler ise “Muhtarımız tarihi yoğurtçu kalesinin etrafını taş ocağına vererek tarihi yapının altına dinamit koydu.Hayvanlarımızın otlattığımız meraları neyüdi bilmediğimiz kişilere para karşılığı sattı bu konularla ilgili mahkemelerimiz sürüyor.Bu konuya valiliğimizin biran önce el atmasını bekliyoruz aksi takdirde bu gece başlayan kan dökme olayları beklenmedik ölümlerin önünü açabilir” uyarısında bulundular.

Jandarma birimleri köyde ikinci bir olayın çıkmaması için köy girişleri ve çıkışlarında geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.

Editör: TE Bilişim