Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, olaylı Serdar Ortaç konseriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Savaş yaptığı yazılı açıklamada konser alanına giren şahısların Belediye Zabıta ve Özel Güvenlik birimlerince aranarak içeriye alındığını belirterek, "Çevik kuvvet biriminden ve diğer emniyet birimlerinden yeteri kadar personel, gerektiğinde müdahale edebilmek üzere Cumhuriyet Meydanı’nda hazır kuvvet olarak görevlendirilmiştir. Sanatçı Serdar Ortaç’ın sahneye çıkarak ilk şarkısını söylediği sırada, ikinci kısımda bulunan küçük bir grup içerisinden Ahmet Kaya posteri açılarak sanatçı Ahmet Kaya lehine sloganlar atılmış, bu sırada grup içerisinde bulunan bazı şahıslar tarafından sahneye yumurta, taş gibi maddeler atılmış ve atılan maddelerden birisi dansçı kızlardan birinin başına isabet ederek yaralanmasına sebep olmuş, ancak sanatçı konserine devam etmiştir.
Sanatçı dördüncü parçasını söylediği sıralarda grubun sahneye yabancı cisim atarak taşkınlıklarına devam etmesi üzerine sanatçı sahne ışıklarını kapattırarak konserini sonlandırmış bunun üzerine seyirciler arasında bulunan bir grup tarafından sanatçı yuhalanmış ve sahneye yabancı cisimler atılmaya başlanılmıştır. Grubun sözlü uyarılara rağmen taşkınlığa devam etmesi üzerine diğer vatandaşların zarar görmemesine özen gösterilerek, izdiham neticesi kötü sonuçların oluşmaması için bu gruba kontrollü bir şekilde kademeli olarak müdahale edilmiştir. Grup, konser alanından uzaklaştırılmış ve alanın güvenliği tekrar sağlanmıştır." dedi.
Konserin sonlandırılması hususunda Valilik olarak bir talimat verilmediğini söyleyen Vali Savaş, "Konserin güvenlik nedeniyle sonlandırılması hususunda Valiliğimizce herhangi bir değerlendirme yapılmamış, bu konuda bir talimat da verilmemiştir. Müdahale esnasında 7 şahıs yakalanmış ayrıca kamera görüntülerinden 12 şahıs tespit edilmiş ve yakalama çalışmaları devam etmektedir. Yapılan ilk tespitte olayın siyasi ve etnik bir yönünün olmadığı değerlendirilmektedir. Konu ile ilgili Cumhuriyet Savcısı talimatları doğrultusunda gerekli yasal işlemler devam etmektedir." ifadelerine yer verdi.
Manisa’da Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında 29 Ekim Salı günü sahneye çıkan Serdar Ortaç, bir gurup tarafından taşlanmış ve Ortaç'ın dansçısına taş isabet ederek yaralanmıştı. Ortaç konseri yarıda bıraktmıştı.

Editör: TE Bilişim