HDP İl Başkanı Abruhham Aras, Manisa Valiliği'nin aldığı kararın anti demokratik bir kara olduğunu dile getirerek, "Yasaklarla bizi tutuklayabilirsiniz. Biz özgürlükler, insanların yaşamı adına ölümü göze alabilecek kadar tutarlı adamlarız. Amacımız hiç kimseyi incitmek değil. Abluka içine alarak yürüyüşümüze izin verilmedi. Kobane niye bazı kesimleri rahatsız ediyor. Biz gün içinde basın açıklama yapmayacaksak, akşamları sokaklarda taşlı çatışmaların kalkması için seferber olacağız. Biz gün içinde mesai saati içinde böyle bir yürüyüş yaparak akşamları yapılması olasılı olayların önüne geçmiş oluyoruz'' diye konuştu. 

50 kişilik grup yürüyüşe izin verilmemesini ardından BDP İl binasını önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Hakların Demokratik Kongresi Dönem Sözcüsü Sait Taycı, valiliğin aldığı kararı kınadıklarını ifade etti. Taycı, "Kobane direnişine destek için toplandık. Ancak bu valilik izin verilmedi. Bu bir kara gündür. Hakkımız gasp edilmiştir. Valiliğin bu tutumunu şiddetle kınıyoruz'' diye konuştu. 

Tay yaptığı açıklamada, Kobane halkının IŞİD'e karşı direnişinin tüm dünyaya umut olduğunu belirterek, "47 gündür Kobane halkı varını yoğunu ortaya koyup IŞID çetelerinin bu vahşete karşı kahramanca direnerek insanlık onurunu savunuyor, tüm Ortadoğu halkları için umut ışığı oluyor. Bu onurlu direniş, sadece halklar için değil elbette tüm dünya için de bir umut kaynağı oluyor. Emperyalistlerin ve baskıcı devletlerin bize dayattıklarının dışında özgür, eşit,sömürüsüz, adil ve barış içinde yaşayabileceğimiz bir dünya mümkündür. Bizler bunun hayal olmadığını gösteren Kobane direnişini tüm inancımızla destekliyoruz'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim