MANİSA'nın Şehzadeler İlçesi'ndeki ormanlık alanda kamp yapan Hollanda uyruklu Frank Ettema ile yanındaki Türk kadın arkadaşı S.G.'nin  kiraladıkları otomobil için 'terk edilmiş araç' ihbarı güvenlik güçleri alarma geçirdi.

Spil Milli Parkı'nın Atalanı Mevkii yakınlarında dün saat 20.00'de terk edilmiş bir araç ihbarı alan jandarma ekipleri, otomobilin çevresinde arama çalışmalarına başladı. Gece geç saatlere kadar süren çalışmalardan sonuç alınamadı. Çalışmalar sabaha ertelendi. Bu sırada yapılan plaka sorgulamasında, aracın İzmir'den Hollanda uyruklu 45 yaşındaki Frank Ettema tarafından yanında Türk kadın arkadaşı ile kiralandığı belirlendi. Ettema'nın bildirdiği iletişim numaralarına jandarma ulaşılamayınca, bölgeye İzmir ve Manisa AFAD ekipleri, AKUT Manisa ile Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği (Manisa MAT) ekipleri sevk edildi.

Milli Parklar görevlilerine haber vermeden aracı bıraktıkları yerden yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki bir alanda kamp çadırı kurdukları tespit edilen Hollandalı Frank Ettema ile kadın arkadaşı S.G., yaklaşık 20 saat sonra ormanda gezerken bulundu. Ekipleri karşısında gören çift, Milli Park'a kamp yapmak için geldiklerini, kaybolmadıklarını anlattı. Çift, kamp yerinde jandarma ekiplerine ifade verdikten sonra alandan ayrıldı.

Arama çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan AKUT Manisa İl Temsilcisi Hakan Özcan, jandarmadan gelen ihbar üzerine buraya geldiklerini ve çalışmalarına yaklaşık 30 kişinin katıldığını ifade etti. Özcan, "AKUT, AFAD, Manisa Amatör Telsizciler Derneği ile ortak çalışma kapsamında aramaya başladığımız şahıslara sağlıklı bir şekilde ulaştık. Kamp yapmak için buraya geldikleri ve haber vermedikleri ortaya çıkınca biz de rahat bir nefes aldık" dedi.

Manisa Amatör Telsizcileri Derneği Başkanı Bahattin Özer ise "Haberi alır almaz ekiplerimiz ile birlikte arama çalışmalarına katıldık. 18 saat sonra iki vatandaşı bulduk. Kiraladıkları otomobili Milli Park'taki orman köşklerinin otoparkına bırakıp, ormanlık alana doğru kamp yapmaya gitmişler. Kendilerine sağlıklı bir şekilde ulaştık" diye konuştu

Editör: TE Bilişim